Gorecht D2 wist via een ruime zege tegen SJO NEC D2 de kwartfinale van het bekertoernooi te bereiken.

Op sportpark 'De Koepel' werd het uiteindelijk een 9-1 zege voor de ploeg van trainer Felix Laan die in Lars Bleeker de spits in vorm in de gelederen had.

 

image 12

Voor aanvang van het duel tegen SJO NEC was er nog wat ongerustheid binnen de gelederen van Gorecht D2 want de selectie was niet op volle sterkte. Vakantieperikelen en blessures zorgden voor een drietal afwezigen aan de kant van de thuisploeg.

Maar na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Abush ter Maat werd direct duidelijk dat de thuisploeg op 'scherp' stond want binnen vijf minuten stond het al 2-0 voor Gorecht. Lars Bleeker was de man die zijn ploeg de weg wees door twee keer op fraaie wijze de goalie van SJO NEC te passeren. Dat zorgde dat de gastheren direct met het nodige vertrouwen over het kunstgrasveld van 'De Koepel' rondliepen en wat resulteerde in een verdere uitbreiding van de score.

Want nog voor de rust kwamen er nog drie treffers bij voor Gorecht waarbij Lars Bleeker een paar keer een belangrijke rol bij vervulde. De als oud-FC Groningen voetballer René Eijkelkamp ogende spits zorgde er namelijk voor dat het veld goed werd breed gehouden zodat zijn teamgenoten alle ruimte kregen om een combinatie op te zetten.

In de tweede helft dicteerde Gorecht het duel volledig en waren de kansen op een treffer voor de gasten even groot als dat het in februari 25 graden in Nederland wordt. Want de thuisploeg ging in het tweede gedeelte van de wedstrijd gewoon door met waar het in het eerste deel gebleven was, en dat was het scoren van doelpunten.

Nog vier treffers kwamen er in de tweede helft bij voor de ploeg uit Haren die in de slotfase nog wel een tegentreffer te verwerken kreeg. Een terugspeelbal richting doelman Tobias Top werd door de Gorecht-doelman in de handen gepakt en de uitstekend fluitende Abush ter Maat gaf de gasten uit Delfzijl een vrije trap. Hoewel de assistent-scheidsrechter van Gorecht nog even dacht aan buitenspel keurde Ter Maat de uit de vrije trap gescoorde treffer goed zodat Gorecht D2 door een 9-1 overwinning de laatste acht van het bekertoernooi heeft weten te bereiken.

Johan Staal | Puurvoetbalonline.nl

Pupil van de week

Mededelingen

Alle mededelingen

Webshopwebshop