Gorecht D2 behaalde vorige week zaterdag een 7-3 zege tegen Middelstum D1.

Hierdoor wisten ze de volgende ronde van het KNVB-bekertoernooi te bereiken.Eenvoudig ging dat echter niet want na de eerste helft stond er nog een ruststand van 2-1 op het denkbeeldige scorebord.

 

Een week eerder had de ploeg van trainer Felix Laan zich in competitieverband nog een hele slechte dienst bewezen door bij Be Quick twee kostbare punten te laten liggen in de strijd om het kampioenschap. Op de Esserberg werd het 0-0 wat binnen het team en technische staf als zeer teleurstellend werd ervaren.

Maar zaterdag 23 november kon Gorecht D2 het teleurstellend resultaat van een week eerder wegpoetsen door te proberen om een ronde verder te komen door het bezoekende Middelstum uit het bekertoernooi te knikkeren. Een fysiek sterke tegenstander overigens want de Middelstumers waren bijna allemaal groter dan de spelers van de thuisploeg die daar in de beginfase duidelijk moeite hadden, Zo moest doelman Tobias Top in de beginfase al zijn talenten aanspreken om met een uiterste krachtsinspanning zijn team voor een achterstand te behoeden en waren de Middelstumers niet veel later weer dicht bij de openingstreffer. Een moeizaam voetballende Gorecht moest dan ook toestaan dat de blauwhemden op een 0-1 voorsprong kwamen die op dat moment ook niet onverdiend te noemen was.

Na de 0-1 werd de thuisclub echter sterker en kwamen er steeds meer kansen op de gelijkmaker die in de slotfase van de eerste helft ook daadwerkelijk viel. Een bevrijdende gelijkmaker want nog in de eerste helft kwamen de mannen van coach Felix Laan op 2-1. Een stand die direct na de rust verhoogd werd tot 3-1 want in de tweede helft bleek dat het beste er bij de Middelstumers wel af was. De score liep nu snel op naar 5-1 waardoor een monsterscore in het verschiet lag. Maar waar de gastheren regelmatig de aanval zochten werd het verdedigend verhaal echter wat vergeten want twee momenten van te slap verdedigen zorgde er voor dat Middelstum terug kon komen tot 5-3. Iets wat niet nodig was geweest als de defensie van Gorecht D2 een beetje, mannelijker' had verdedigd.

In de slotfase herstelde de ploeg zich echter weer en mede door een fraaie goal van Thomas van Whering werd het uiteindelijk 7-3 voor Gorecht dat nu hoopt op een aansprekende tegenstander in het bekertoernooi.

Pupil van de week

Mededelingen

Alle mededelingen

Webshopwebshop