In alle vroegte reden we vanmorgen met z’n allen naar Wildervank. Wat het weer betreft beloofde het in ieder geval een mooie dag te worden.

Gorecht was ingedeeld in een poule met 3 andere teams SJS JO10-1, Pekelder Boys JO10-1 en Wildervank JO10-1. Tegen elke tegenstanders werden 2 wedstrijdjes gespeeld.

We begonnen de eerste wedstrijd tegen SJS JO10-1. Een team met maar liefst 5 meiden. Toch niet de minste meiden. Sommige meiden waren één of zelfs twee koppen groter dan onze jongens!
Vrijwel vanaf het begin werd er goed gecombineerd door onze jongens. Hugo Dunning was erg gevaarlijk op links en kon regelmatig doorkomen.  Af en toe werden de meiden ook wel gevaarlijk, maar onze keeper Daan wist te voorkomen dat ze vaker scoorden dan 1x. De wedstrijd was met 5-1 de eerste overwinning voor Gorecht.

De tweede wedstrijd waren de Pekelder Boys (en girls) onze tegenstander. Deze wedstrijd was wat lastiger. Voorin waren Daan en Noah een ware plaag voor de tegenstander. Ondanks de vele kansen die we kregen in deze wedstrijd (maar die er maar niet in gingen) werd het uiteindelijk 2-2.

Dan de derde wedstrijd, op papier de sterkste tegenstander aangezien Wildervank JO10-1 een klasse hoger speelde dan ons team. Ook in deze wedstrijd was Gorecht de bovenliggende partij, maar ook hier ging het doelpunt er maar niet in. Of er lag een keeper voor, of een heleboel spelers van Wildervank stonden in de weg of de bal spatte op de lat uiteen. Uiteindelijk werd deze wedstrijd door slim combineren van onze voorhoede gewonnen met 2-1.

Wedstrijd 4, de return tegen de dames (en jongen) van SJS. Deze keer ging het iets minder gemakkelijk. Vooral de blondine op rechts maakte het onze jongens best moeilijk. Maar Jasper zorgde er voor dat ze niet gevaarlijk kon worden. En ook onze keeper Hugo Dijksterhuis heeft ons voor tegendoelpunten behoed. Ongeveer halverwege de wedstrijd begon het door leuke combinaties lekker te lopen. Ook in deze wedstrijd veel kansen voor ons, waarin Noah over links erg gevaarlijk was. Dit leidde tot een 3-0 overwinning.

De return tegen Pekelder Boys JO10-1 was de vijfde wedstrijd. De vorige wedstrijd werd een gelijkspel, dus de jongens waren erop gebrand om deze wedstrijd te winnen. De tegenstander probeerde onze jongens nog even in de war te maken door te laat op het veld te verschijnen. Maar onze jongens bleven het hoofd koel houden. Jasper stond zijn mannetje in de goal. Het veldoverwicht was weer voor Gorecht, maar weer gingen de ballen er maar moeilijk in. Hugo Dunning kwam een paar keer sterk op vanaf het middenveld en k

eer op keer probeerden Matthijs en Jort vanaf de flanken de keeper te passeren. Het druk geven werd beloond en de wedstrijd werd met een moeizame 1-0 gewonnen.

De laatste wedstrijd….. Wildervank JO-1. De eerste hadden we gewonnen. Deze moesten we op z’n minst gelijkspelen om eerste te worden. Een moeizame wedstrijd. Er werd goed samengespeeld, maar ook in deze wedstrijd stond er vaak een speler of keeper in de weg. Een bal van de keeper tegen de rug geschoten van Jort werd door Jort keihard afgestraft, 1-0. De kansen bleven komen, maar helaas ging er geen tweede in. Vanuit een directe intrap probeerde Wildervank vanaf de zijlijn te scoren. Gelukkig voor Gorecht werd deze goal (terecht) afgekeurd. Wildervank bleef daarna nog wel wat doordrukken en wist uiteindelijk nog te scoren, 1-1. De achterhoede met Daan, Matthijs en Noah wisten erger te voorkomen. En onze keeper Hugo Dijsterhuis keepte weer een zeer sterke wedstrijd.

Nog even wat onzekerheid van de jongens: “We zijn nu wel eerste toch?” Bij de prijsuitreiking werd het verlossende woord gesproken. Toernooizege in deze poule Gorecht JO10-2. Bereikt met ontzettend leuk samenspel. Er werd echt als team gespeeld. Jort, Hugo, Jasper, Hugo, Daan, Noah en Matthijs jullie hebben het ontzettend goed gedaan. Er stond echt een TEAM in het veld. Toppers!

Met sportieve groet,

Marianne