Gorecht 2 speelde op 23 april 2022 een uitwedstrijd bij buurman Be Quick 2. Onder lenteachtige omstandigheden begonnen de beide ploegen rond 15.45 uur aan de wedstrijd.

Verslag: Henk Vrieling

Er gebeurde in de eerste helft niet al te veel. Er werd door beide elftallen vooral veel geduelleerd op het middenveld, zonder dat er veel gevaar voor beide doelen ontstond. Be Quick speelde de bal veel rond zonder echt gevaar te stichten en Gorecht verstoorde hun aanvalsspel goed en wachtte geduldig af. Na de thee creƫerde Gorecht wat meer gevaar en drukte daarmee de tegenstander wat achteruit, zonder zelf echt tot grote kansen te komen. Be Quick bleef volharden in eeuwig de bal rond spelen en leek machteloos in de eindpass en kreeg daardoor weinig kansen om de Gorecht-doelman te verschalken. Ver in de 2e helft kwam Gorecchtr er weer eens snel uit en scoorde Yorn Niewold de bevrijdende 0-1. Gorecht werd sterker en de Esserberg bewoners konden er niet zoveel tegenover stellen. De 0-2 hing al een poosje in de lucht en vlak voor tijd viel dan ook eindelijk de min of meer verdiende 0-2. Het doelpunt werd gemaakt door Nathaniƫl Staal.
Met deze overwinning steeg Gorecht 2 naar de 3e plaats op de ranglijst.