Onder uitstekende weersomstandigheden en onder leiding van de jonge arbiter van dienst

B.E. Dröge uit Zuidlaren begon de wedstrjd tussen Gorecht en SJS. Een fel startend SJS maakte gelijk zijn bedoelingen duidelijk. Gorecht niet in zijn spel laten komen en er gelijk kort en fel op zitten. Het eerste deel van deze wedstrijd was het dus SJS wat  de dienst uit maakte.
O.a. via 3 corners op rij, zetten de mannen van trainer Harris Huizingh het elftal van collega Bert Vos onder druk.

Rond de16e minuut trok scheidsrechter Dröge zijn eerste gele kaart van deze middag. Deze gele paasprent was bestemd voor een onbesuide actie van Gorecht verdediger Pieter Boers. Heel langzaamaan kwam Gorecht beter in de wedstrijd en creëerde enkele kansen, die voor alsnog zonder resultaat bleven. In de 33e minuut krijgt nummer 2 van SJS ook een gele kaart voor zijn neus getoverd wegens het neerleggen van spits Remmert van Stempvoort.  Vlak voor de rust krijgt Nanni Antonio van SJS ook nog een gele kaart uitgereikt. Voor wat de kaarten, gaat SJS dus met een 2-1 stand de kleedkamer in. Voor alle duidelijkheid het score bord blijft wel op 0-0 staan.

Na de thee begint Gorecht voortvarend aan de 2e heft en krijgt Remmert van Stempvoort een uitgelezen kans op de 1-0, maar verslikt zich helaas in de bal, dus het blijft 0-0. Beide elftallen gaan vandaag voor de winst en het spel golft heen en weer. Rond de 65e minuut krijgt Nanni Antonia van SJS  zijn 2e gele kaart en dus rood. Volgens velen een te zware straf, maar arbiter Dröge is onverbiddelijk en zo moet SJS met 10 man verder. Ondanks een man minder krijgt SJS nog een goede kans, maar de bal  gaat er net niet in. Gorecht zet nu toch een tandje bij en het combinatie spel is nu veel beter, dan in het eerste deel. Invaller Francesco Frau, nog maar koud in het veld, gaat zo rond de 69e minuut alleen op de keeper van SJS, maar die weet de inzet nog te keren, maar in de rebound scoort Pandu Scholte Albers dan eindelijk de toch verdiende 1-0 voor Gorecht. Een mooie solo van Remmert van Stempvoort wordt door de topscorer van Gorecht bekwaam afgerond en zo  staat in de 80e minuut de 2-0 op het scorebord. Eindelijk gooien de mannen van Bert Vos alle schroom van zich af en volgens er nog diverse mogelijkheden om de score te verhogen, maar uit eindelijk blijft het bij een 2-0 overwinning.

Omdat ook Appingedam met een forse 8-0 overwinning Scheemda met lege handen liet staan, gaan Gorecht en Appingedam  samen op kop de laatste 2 finale wedstrijden in.  Al met al een spannende ontknoping in het vooruitzicht dus in de derde klasse C.

There is no image or category is unpublished or not authorized

Komend weekend geen competitie en de week erop gaat Gorecht in en tegen Scheemda aantreden.

Met een sportieve groet,
Henk Vrieling