Zaterdag, voorafgaande aan de derby Gorecht-Glimmen

werd er een minuut stilte in acht genomen wegens het overlijden van oud-voorzitter Karel Kerstholt van Gorecht. Om even na half drie floot scheidsrechter Westerloo voor het beginsignaal van de wedstrijd. Vanaf het begin ontspon zich een boeiende strijd. Gorecht pakte direct de draad op en zette Glimmen onderdruk. Glimmen daarentegen probeerde met fel en agressief stoorwerk Gorecht het rondspelen van de bal te beletten.

gorecht-glimmem 22-03-2014 023

Zo ontstond er een wedstrijd waarin er van alles gebeurde en het vele publiek verveelde zich geen moment. De scheidsrechter kwam ogen te kort. De grens van het toelaatbare werd regelmatig opgezocht. Dit leidde binnen 15 minuten reeds tot een forse enkel blessure bij verdediger Pieter Boers van Gorecht, na een forse overtreding van achteren op zijn enkel. Trainer Bert Vos moest gelijk wisselen en bracht Tom Jansen in, die na maandenlang blessureleed, op een uitstekende wijze zijn comeback maakte. In de 24e minuut kopt Martijn van der Meijs uit een gave voorzet van Pandu Scholte Albers, Gorecht op een 1 -0 voorsprong.

De eerste 25 minuten verliepen met een aanvallend Gorecht en een fel strijdend Glimmen. Scheidsrechter Westerloo houdt de kaarten voorlopig nog op zak en probeert de emotionele wedstrijd niet dood te fluiten. In het laatste deel van de eerste helft komt Glimmen wat meer aan aanvallen toe. Dit resulteert na een langdurige strijd in het strafschopgebied van Gorecht, waarin de bal tot 4 keer toe ingeschoten wordt door een speler van Glimmen en waarbij twee keer de paal geraakt wordt, uiteindelijk tot de 1-1. Doelpunter maker is Nick van Dongen. Vlak voor rust trekt de scheidsrechter dan toch eindelijk de eerste gele kaart voor een Glimmenspeler, voor het neerleggen van een tegenstander.

gorecht-glimmem 22-03-2014 010

Bij aanvang van de tweede helft moet de Glimmense sluitpost in de kleedkamer achter blijven. Een opgelopen blessure in de eerste helft in een 1 op 1 situatie met aanvaller Remmert van Stempvoort, blijkt toch teveel last te veroorzaken. Na een paar minuten spelen in de tweede helft, moet middenvelder Lloyd Jackson van Gorecht ook naar de kant, met een al langer opspelende blessure. Zijn vervanger is de jonge Raymond van der Meer. Even houdt de Gorechtaanhang zijn hart vast, hoe gaan de zwart-witten met tegenslag om? Maar in de 57e minuut laat Remmert van Stempvoort de aanhang weer juichen. Na een prachtige aanname van de bal, schiet hij onthoudbaar de 2-1, achter de invaller-doelman van Glimmen in de hoek. Even later krijgt Gorecht weer een enorme kans via Francesco Frau. De bal gaat er net niet in. Glimmen heeft het nu even moeilijk. Ook loopt Glimmen tegen de tweede gele kaart op.

Maar de buren uit Glimmen wensen zich niet neer te leggen bij deze achterstand en herpakken zich en gooien er een extra schepje bovenop. Halverwege de 2e helft is de spanning weer volledig terug. Wiebe Mulder scoort de 2-2 en het publiek gaat er eens recht voor staan. Het spel golft heen en weer, en beide teams ruiken dat er wellicht nog meer in zit. Het is uiteindelijk Gorecht dat, na een snelle uitval via Remmert van Stempvoort over de rechterkant, de bal voor geeft op Francesco Frau en die al struikelend, de bal in het Glimmer doel werkt. De 3-2 staat nu op het scorebord. Glimmen dringt nog sterker aan en hierdoor krijgt Gorecht in de counter nog enkele enorme kansen om de voorsprong uit bouwen, maar de bal gaat er niet in. Aan de andere kant vinden er ook nog een paar hachelijke situaties plaats voor het Gorechtdoel, de eindstand blijft uiteindelijk 3-2 voor Gorecht.

gorecht-glimmem 22-03-2014 068

Door dit resultaat blijft Gorecht koploper in de Derde Klasse C Zaterdag, met nog 6 finales te gaan en de hete adem van achtervolger Appingedam in zijn nek. Wie heeft de langste adem? Zaterdag speelt Gorecht de inhaalwedstrijd uit in Delfzijl tegen Eemsboys.

There is no image or category is unpublished or not authorized

Henk Vrieling