Vandaag de topper in klasse 3C zaterdag

De wedstrijd tussen koploper Appingedam en nummer 2 Gorecht. Bij winst van Appingedam zou het verschil weer 5 punten bedragen in het voordeel van Appingedam en leek de race om het kampioenschap min of meer gelopen. Appingedam verspeelde de laatste 2 wedstrijden 5 punten en leek in een dip te zitten, dus zou er vandaag alles aan willen doen om een goed resultaat neer te zetten. Gorecht realiseerde zich ook dat bij winst vandaag de koppositie veroverd kon worden en zodoende de spanning weer volledig terug te brengen in de race om het kampioenschap.

Alle ingrediƫnten voor een boeiende wedstrijd waren dus aanwezig deze middag.

appingedam-gorecht 15-03-2014 072 appingedam-gorecht 15-03-2014 038

Onder toeziend oog van een grote schare supporters van beide ploegen liet scheidsrechter Rene Boer uit Hoogeveen het beginsignaal klinken. Gorecht liet er geen gras over groeien en pakte gelijk de draad op en creĆ«erde in de 6e minuut de eerste kans,maar Appingedam goalie Jelmer Kiewiet stopte de inzet vakkundig. Rond de 18e minuut een goede mogelijkheid voor Appingedam, maar keeper Vincent Valkema werkt de bal naast zijn doel en de aansluitende corner levert verder geen gevaar op. De harde wind speelt goed combinatie voetbal parten. Halverwege de eerste heft ontsnapt Appingedam tot 2 keer toe aan  de 0-1. Het spel golft over en weer en beide elftallen gaan er volledig voor.

appingedam-gorecht 15-03-2014 064 appingedam-gorecht 15-03-2014 055

Na de thee lijkt het erop dat de mannen van Bert Vos er nog een schepje boven op doen. In de 53e minuut scoort Remmert van Stempvoort zijn 22e doelpunt voor Gorecht, na goed doorzetten van Marnix Voorraad. Na deze 0-1 heerst Gorecht en de Appingedam aanhang ziet de bui hangen. De 0-2 hangt en de lucht  en valt net niet uit weer een flitsende aanval van de vandaag in het rood gestoken Gorechters. Appingedam wankelt en het wachten is op de 0-2. Gorecht speelt zeer geconcentreerd en gedisciplineerd en in de 70 e minuut zet Remmert van Stempvoort, met een mooie pass, Pandu Scholte Albers vrij voor de keeper en die scoort beheerst de dik verdiende 0-2. Het hoogtepunt van deze wedstrijd volgt in de 75e minuut. Een vrije trap op de rand van de 16 meter van Appingedam wordt op magistrale wijze door Lloyd Jackson in de kruising geschoten, onhoudbaar voor keeper Jelmer Kiewiet. Rond de 87e minuut krijgt Appingedam nog de kans op de eretreffer, maar de genomen  vrije trap wordt vakkundig door keeper Vincent Valkema uit de hoek gehaald en zodoende blijft de nul gehandhaafd. Het slotakkoord is voor invaller Raymond van der Meer van Gorecht, die de bal met een lobje over keeper Kiewiet de bal net niet in het doel ziet verdwijnen.

Na het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Rene Boer, krijgen de spelers van Gorecht een staande ovatie van het meegereisde Gorecht legioen. Wat een vreugde op en rond het veld. Appingedam verspeeld de koppositie door in 3 wedstrijden 8 punten te verspelen en weet zelfs niet te scoren! Wat kan het toch allemaal wonderbaarlijk verlopen in de voetballerij.

appingedam-gorecht 15-03-2014 058

Voor Gorecht volgen er nu nog 7 finales, waarvan de eerste thuis aanstaande zaterdag een derby is tegen buurman Glimmen. Redenen genoeg om op 22 maart naar sportpark De Koepel in Haren te komen, om dit allemaal zelf live mee te kunnen maken.

There is no image or category is unpublished or not authorized

Met een sportieve groet,

Henk Vrieling