Voorafgaande aan deze wedstrijd waren er al geluiden te horen, dat dit wel eens een zware middag voor Gorecht kon worden.

Nou het bleef niet alleen bij geluiden! Het werd letterlijk en figuurlijk een loodzware middag! De Zeeriepsters schoten vandaag met scherp en zetten de zwart-witte brigade van trainer Bert Vos met een klinkende 5-0 overwinning aan de kant.

De eerste kans van de Fivel kon in de 8e minuut nog door keeper Vincent Valkema op de doellijn gestopt worden. Hierna kreeg Gorecht enkele uitgelezen kansen op de 1-0, maar de bal geen er niet in. Met fel stoorwerk en een enorme dosis inzet, maakten de mannen van een fanatiek meelevende trainer Vermeulen, het Gorecht onmogelijk om op het loodzware veld rustig de bal rond te spelen. In de 19e minuut scoort de Fivel de 1-0 en dit gaf ze meteen nog meer inspiratie. Rond de 29e minuut komt de Fivel via een snelle uitval met 3 tegen 2 Gorecht verdedigers te staan en via een schot vanuit het centrum wordt de Gorecht keeper verrast en ziet de bal in het doel verdwijnen.

de fivel-gorecht 22-02-2014 025 de fivel-gorecht 22-02-2014 024

Na de thee tap Gorecht uit een ander vaatje en zet de Fivel gelijk onder druk en creĆ«ert enkele kansjes. De hoop onder de Gorecht aanhang keert even terug en het wachten is op de aansluitingtreffer, denk iedereen. Rond de 56e minuut wordt Lloyd Jackson van Gorecht neergelegd door een speler van de Fivel, maar fluit scheidsrechter J. Hettinga uit Leeuwarden niet voor een overtreding en laat het spel gewoon verder gaan. De Fivel maakt optimaal gebruik van deze situatie en scoort simpel de 3-0. Voor zover Gorecht al niet verslagen was, was dit nu wel de genadeklap en maakte de thuisclub ook nog in de 73e en 85e de 4 en 5 nul.

de fivel-gorecht 22-02-2014 006 de fivel-gorecht 22-02-2014 022

De doelpunten van De Fivel werden gemaakt door: Jacob Havinga en Geert van der Veen en Cees bij de Leij scoorde maar liefst 3 keer.

de fivel-gorecht 22-02-2014 027 de fivel-gorecht 22-02-2014 013

De Fivel pakt zodoende 6 punten van Gorecht, omdat ook de uitwedstrijd in Haren reeds door De Fivel werd gewonnen. Een terechte felicitatie is dus wel op zijn plaats voor de mannen uit Zeerijp. Appingedam zit nu onderhand wel op rozen en kan het kampioenschap bijna niet meer ontgaan. Gorecht zal de komende weken moeten kunnen laten zien dat dit een eenmalige misstap was. De mouwen zullen opgestroopt moeten worden en het vizier weer op scherp gezet.
Aan een mooie serie van 11 overwinningen op rij is vandaag een hard einde gekomen.

Aanstaande zaterdag is Gorecht vrij en op 8 maart volgt thuis de wedstrijd tegen Westerlee.

There is no image or category is unpublished or not authorized

Met een sportieve groet,
Henk Vrieling