Zaterdag speelde Gorecht zijn 2e bekerwedstrijd uit tegen 1e klasser Pelikaan S uit Oostwold.

Verslag en foto's: Henk Vrieling

Het eerste lastige moment voor Gorecht doelman Willem Bouwkamp was zo rond de 18e minuut. Een vrije v an Pelikaan S tikt hij keurig uit de linker benedenhoek. Even later gaat een schot van Gorecht net voorbij aan het doel van keeper Stefan v.d. Lei van Pelikaan S. Gorecht is alert en veel in balbezit. Er wordt prima verdedigend en de mannen uit Oostwold krijgen weinig ruimte om op te bouwen. Eerlijk gezegd bakken de mannen van trainer Jan Schulting er niet zoveel van.
Gorecht komt de hele 1e helft niet echt in de problemen en speelt niet onaardig.

Na de thee komt er een strijdvaardiger Pelikaan S uit de kleedkamer en gaat het tempo 2 versnellingen omhoog. Bij Gorecht blijft Bart Steenbergen geblesseerd achter in de kleedkamer. Stefan Bolt is zijn vervanger.Het zal wel even gedonderd hebben in de kleedkamer van de Oostwolders,want de eerste helft was van hun zijde niet om aan te gluren. Gorecht kreeg het nu lastiger en de bal ging bij de tegenstander nu beter en sneller rond. Dit alles resulteerde in de 57e minuut in een vrije trap voor Pelikaan S, die via doelman Bouwkamp en de hoek verdwijnt. Spits Jeroen Haan was de maker van de 1-0. Gorecht doet zijn best maar komt er niet echt meer door. Rond de 65e minuut komt spits Poorta in het veld voor de moegestreden Michel Koopman. Gorecht probeert het wel, maar treft nu een veel beter combinerende tegenstander tegenover zich. In de 75e minuut gaat een gevaarlijke schot van Pelikaan S net voor het Gorecht-doel voorlangs. Gorecht brengt nog een wissel in het veld. Rick Bruns komt erin voor Gerben Bouwman. Gorecht zet nog wel even aan en probeert de gelijkmaker te forceren, maar doelman v.d. Lei houdt zijn doel schoon, met een aantal prima reddingen. In een snelle tegenaanval maakt Joshua Sion aan alle hoop voor Gorecht een einde, door vakkundig de 2-0 te scoren en zodoende de wedstrijd definitief te beslissen. Scheidsrechter R.K. Boer floot een goede wedstrijd en hield de kaarten op zak.

Gorecht zal af moeten wachten hoe zondag de wedstrijd Veendam 1894 tegen WVV afloopt in hun pool,om volgende week zaterdag nog zelf kans te maken om als 2e door te gaan. Er moet dan zo wie zo wel gewonnen worden van WVV uit in Winschoten.