Voorafgaande aan deze bekerwedstrijd werd een minuut stilte gehouden i.v.m. het plotselinge overlijden van de18 jarige Yjan Oldenburger, keeper van JO19-1 van Hoogezand. Het keeperstalent was kort voor de zomer overgestapt van Veendam 1894 naar Hoogezand.

Verslag en foto's: Henk Vrieling

Na zo'n emotioneel moment, moet je toch wel weer even omschakelen, voordat de pen op papier komt.
Reeds in de 3e minuut van de wedstrijd onderschept Veendam op eigen helft de bal en via een snelle uitval scoort Dinand de Jonge beheerst de 0-1. Gorecht neemt wel het heft in handen, maar het duurde tot de 17e minuut voor het overwicht beloond werd. Een corner van Sven Hazewinkel, wordt in de drukke doelmond van Veendam binnen gewerkt door Twan Boersma. Onder het vastleggen van dit doelpunt op het papier, rond Sven Hazewinkel zelf ook nog gelijk daarna een snelle aanval uitstekend af en staat er een 2-1 voorsprong op het scorebord. Heel langzaam aan komt de wedstrijd een beetje in evenwicht. Na nog wat kansjes voor de zwart-witten van Gorecht, komt Veendam zo rond de 42e minuut via een geweldig afstandsschot van Ramon de Jong in de rechter beneden hoek weer langszij. Vlak daarna breekt Sam Niewold van Gorecht goed door en lijkt de 3-2 te gaan scoren, maar deze kans levert helaas geen doelpunt op. De ruststand blijft derhalve 2-2.

Na de thee brengt trainer Hans van der Ploeg van Gorecht Bart Steenbergen voor Michel Koopman in het veld en ook komt Hein van Marrum binnen de lijnen voor Sander Nooij. Gelijk binnen 2 minuten maakt Gorecht de 3-2, maar de vlaggenist van dienst van Veendam ziet als enige buitenspel en steekt dus de vlag in de lucht. Dus helaas pindakaas, neemt scheidsrechter E.S.B. ten Horn dit foute vlagsignaal over en gaat het feestje niet door voor Gorecht. De vlaggenist van Veendam zat er vanmiddag wel vaker naast. Gorecht heeft het heft duidelijk in handen en het wachten is op de voorsprong. Opnieuw breekt Sam Niewold over rechts goed door, maar vergeet de bal af te leggen op de Gorecht spits, maar schiet zelf en helaas niet raak.
Gorecht brengt nog twee verse krachten binnen de lijnen zo rond de 2e minuut. Robbert Oosterhuis en Jos Beek worden vervangen en even later komt Rein Weremeus er nog in voor de moe gestreden Sam Niewold. Gorecht verhoogd de druk op het het Veendam doel, maar de Veendammer goalie weet van geen wijken.Het spel van Gorecht is te onrustig. Vlak voor het einde van de reguliere speeltijd, komt Gorecht nog heel goed weg. Een afstandsschot van Veendam stuit via de onderkant van de lat het veld weer in. Keeper Youri Tepper zal geschrokken zijn. Een slimme Veendammer zag hem iets te ver voor het doel staan en met een prachtig schot van ver sleepte hij bijna de winst binnen. In de lange blessure tijd, nog wat kansjes en kansen voor Gorecht op de 3-2, maar uiteindelijk blijft de 2-2 op het scorebord staan.

Zaterdagmiddag11 september gaat Gorecht voor de 2e bekerwedstrijd op bezoek bij Pelikaan S in Oostwold. Pelikaan S won hun eerste wedstrijd tegen WVV met 3-0. Dus Gorecht kan de borst nat maken en zal een tandje bij moeten schakelen om de punten mee te nemen naar Haren. We zullen het gaan zien.