Gorecht had tegen VVK nog 1 punt nodig om de 2e periode in de 3e Klasse C zaterdag binnen te halen.

Na de uitwedstrijd reeds met 0-4 te hebben gewonnen, maakte Gorecht
thuis er een simpele 7-1 overwinning van.

gorecht-vvk 15-02-2014  2e per titel 022 gorecht-vvk 15-02-2014  2e per titel 031

Waar VVK in de 6e minuut de eerste kans kreeg en de bal via keeper Vincent Valkema net naast ging, belandde gelijk in de tegenaanval een 100% kopkans ook net naast het doel van VVK. Een oppermachtig Gorecht scoorde in de 18e minuut via een echte spitsengoal van Remmert van Stempvoort de 1-0. Even later, rond de 25e minuut rondt Anne Liemburg goed af, door dwars door het centrum de keeper van VVK het nakijken te geven en de 2-0 is een feit.

Topscorer Remmert van Stempvoort verschalkt keeper Komé Boekholt van VVK in de 44e minuut met een prachtige boogbal en zo gaat de rust in met een 3-0 voorsprong voor de mannen van trainer Bert Vos.

gorecht-vvk 15-02-2014  2e per titel 039 gorecht-vvk 15-02-2014  2e per titel 046
gorecht-vvk 15-02-2014  2e per titel 069 gorecht-vvk 15-02-2014  2e per titel 075

Na rust gaat Gorecht door met het scheppen van kansen en kunnen de mannen van trainer Erwin Molog alleen maar afwachten hoe lang het duurt voordat het volgende tegendoelpunt in het net ligt. Via weer een actie door het hart van de verdediging van VVK, scoort Francesco Frau vallend de 4-0. Door een schitterend afstandsschot, gedragen door de wind, van aanvoeder Sander Schuur, vliegt de bal kansloos voor de VVK goalie in de kruising en zodoende is de 5-0 een feit. Nog nagenietend van deze mooie actie en een niet bij de les zijnde Gorecht defensie, redt VVK de eer door gelijk na de aftrap de 5-1 te scoren.
Maar wat Sander Schuur kan, dacht Pandu Scholte Albers, dat kan ik ook wel en scoorde uit een prachtig genomen vrije trap vanaf de zestien meter de 6-1, in de 73e minuut. Het leed was daarmee nog niet geleden voor de mannen uit Groningen, want ook Martin v.d. Meijs pikte zijn doelpuntje mee en bracht daarmee de eindstand op 7-1 voor de zwart-witten uit Haren.

gorecht-vvk 15-02-2014  2e per titel 080 gorecht-vvk 15-02-2014  2e per titel 082

Scheidsrechter H. Fokkens uit Borger had vandaag een gemakkelijke middag , die heel sportief en zonder al te veel problemen verliep.

Omdat Appingedam reeds de eerste periode pakte en de voorsprong van Gorecht op de concurrenten zodanig groot is, kon voorzitter Dick Jager van Gorecht na afloop de bloemen overhandigen aan trainer Bert Vos en aanvoerder Sander Schuur met het behaalde succes.

Ook namens de supporters een hartelijke felicitatie aan trainer Bert Vos en de technische staf van Gorecht 1, met het behalen van dit mooie resultaat.

Met een sportieve groet,

Henk