Omdat er vorige week door Elim niet werd gespeeld tegen FC Meppel, werd er vooraf aan deze wedstrijd een minuut stilte in acht genomen op sportpark de Koepel. Het was natuurlijk al behoorlijk stil nu er zonder publiek vanwege de getroffen coronamaatregelen werd gespeeld.

Bron (enigszins bewerkt): Tweenul.nl

Gorecht liet zien dat het snel een doelpunt wilde forceren maar liep ettelijke malen in de buitenspelval van Elim. Elim had gedurende de eerste speelhelft het meerdere balbezit maar wist hieruit weinig kansen te creƫren. Vlak voor de rust werd een doorgebroken speler binnen de lijnen gevloerd en moest scheidsrechter Kohler wel naar de stip wijzen. Keeper Terpstra werd de verkeerde kant opgestuurd en zo was het Hekman, die de 1-0 liet aantekenen. Gorecht wat beter uit de kleedkamer kwam, wist vrij snel de 2-0 te scoren na een uitval over de rechtervleugel. M. Doldersum was eens de verdediging van Gorecht te snel af maar vond geen aansluiting van zijn medespelers zodat zijn schot kansloos voorlangs ging. Een kwartier voor tijd maakte Niewold de 3-0 op aangeven van Poorta. Hiermee werd aan alle illusies om een punt mee te nemen naar Elim de grond in geboord. Vlak voor tijd was het Poorta, die zijn 2de van de middag scoorde nadat meerdere spelers van Gorecht alleen voor keeper Terpstra opdoken. Hiermee sloot Elim deze wedstrijd doelpuntloos af en zal het komende dinsdagavond uit tegen FC Meppel meer moeten laten zien.

Buitenspel gevallen
Van meet af aan was zichtbaar dat Gorecht in de beginfase snel een doelpunt wilde maken maar de buitenspelval van Elim werkte perfect. Gorecht-spelers liepen meerdere malen in deze val zodat het voorlopig nog niet wist te scoren. De passing van Elim liet te wensen over en kwamen vaak net niet aan, waardoor de tegenstander er met de bal vandoor ging. Een eerste corner van Elim na een mooie actie van M. Doldersum werd door W. Boertien net niet raak gekopt. Na een kwartier spelen liet scheidsrechter Kohler de vlaggenist van Elim staan terwijl er meerdere Gorecht-spelers buitenspel stonden. Gelukkig voor Elim werd dit voordeeltje niet uitgebuit. Na een lange bal van keeper Bouwkamp kwam Poorta alleen voor keeper Terpstra maar deze bood goed weerstand en met behulp van Boertien kon een doelpunt worden voorkomen. Ook een lange bal aan de andere kant was voor Gorecht makkelijk te verdedigen.

Keeper houdt Elim in de race
Halverwege deze helft krijgt de Gorechter aanvalslinie meer balbezit en moet Terpstra van dichtbij een geweldige redding doen. Hij weet hiermee zijn team in de wedstrijd te houden. Een kopkans van D. Doldersum was een makkelijke prooi voor Bouwkamp. Hierna krijgt Elim meerdere vrije trappen te nemen maar deze tellen niet in de puntentelling, want dan waren ze beslist met de punten naar huis gegaan. Gorecht-speler Koopman schiet de bal van afstand nipt over en Elim moest gewaarschuwd zijn. Het duurt dan ook niet lang of het aanvalsoffensief van Gorecht stoot door in de Elim defensief, waar centrale verdediger Prij prompt een eind aan maakt. Scheidsrechter vond het een 11 meter en gele kaart waardig. Misschien dat de beelden anders uitwijzen maar aanvoerder Hekman schiet moeiteloos de 1-0 binnen nadat hij keeper Terpstra de verkeerde hoek in heeft gestuurd.

Aansluiting ontbreekt
Na de thee komen beide elftallen ongewijzigd het veld op. Na de aftrap volgt er wat rommelig voetbal en komt de bal over rechts voor, bij de vrijstaande Poorta. Deze bedenkt zich geen moment en schiet feilloos de 2-0 van dichtbij binnen. Een volgende snelle aanval kan door Boertien worden afgebroken om erger voor Elim te voorkomen. Na enige schermutseling tussen Koops en Poorta moet de laatste het met een gele kaart bekopen. De rappe M. Doldersum komt in balbezit en omzeilt enkele verdedigers maar alleenstaand voor de goal ziet hij dat er geen aansluiting is. Zijn schot daarna gaat dan ook zonder enig doel voorlangs. Na ruim vijftig minuten mag Klomp zich gaan warmlopen. Hij zal Njagul vervangen zo blijkt enige minuten later. Hij zal trachten om de eretreffer te scoren zoals hij wel eens vaker doet. Een afstandsschot van Nooi wordt van richting veranderd en levert een corner op, die door Boertien sterk wordt weggekopt. Prijs wordt nog eens de diepte ingestuurd maar zijn harde schot wordt door Bouwkamp in 2e instantie gepakt.

Zelf niet scoren, maar de tegenstander wel
Als jezelf niet scoort gaat de tegenstander het doen zegt een oude voetbalwet en een fraaie voorzet van Poorta wordt dan ook binnengetikt door Niewold. Vlak voor tijd worden B. Koops en Prij nog gewisseld voor Metselaar en Koekoek. Keeper Terpstra schiet de bal uit tegen de rug van een Gorecht-speler en hij ziet zowaar de bal bijna in eigen doel verdwijnen. Gelukkig blijft het voorlopig bij een 3-0 stand maar dat zou niet lang meer duren want in de slotminuten weet Poorta nog de 4-0 te scoren nadat 3 spelers van Gorecht alleen voor keeper Terpstra komen te staan. Er is geen houden aan voor hem.