Eindelijk weer eens een wedstrijd in competitieverband sinds maart 2020. Na een mooie 1e plaats in de beker poulewedstrijden, nu de start in de competitie thuis tegen de FC Meppel. Meppel werd 2e in zijn poule en is ook door naar de knock-out fase van de beker. De 2 laatste competitieduels tegen de mannen uit Meppel werden beide door Gorecht gewonnen. Maar vandaag is weer een nieuwe start, dus alles begint weer op nul.

Verslag en foto's: Henk Vrieling

Gorecht mistte vandaag een aantal spelers door ziekte en blessures en ook verzorger Pieter Lekatompessy was helaas vandaag ook wegens ziekte afwezig. Dat was dus even puzzelen voor de nieuwe trainer Hans van der Ploeg en zijn assistent-trainer Eduard Zuidema. Rond 15.00 uur floot scheidsrechter Jasper Ottens voor het begin van de wedstrijd en kon de strijd om de punten beginnen. Gelukkig lag de grasmat er nu wel keurig gemaaid bij. Dus daaraan zou het vandaag niet liggen. Beide ploegen beginnen voorzichtig aan de wedstrijd. De eerste 20 minuten golft het spel een beetje heen en weer en gebeurt er eigenlijk niet zoveel op de groene mat. Een corner hier en een corner daar, dat is wel wat de hoogtepunten zijn. Dit net opschrijvend scoort Meppel rond de 23e minuut de 0-1, door Hugo Bisschop. Van Gorecht zijde komen er nog wat protesten over de plaats van de inleidende ingooi voor Meppel. De bal zou niet op de juiste plaats zijn ingegooid en Gorecht stond daardoor uit positie. Maar scheidsrechter Ottens wil hier niets van weten en wijst gedecideerd naar de middenstip. Gorecht raakt even in de war van deze tegenslag en in de 33e minuut ontsnapt de zwart-witte brigade aan de 0-2 achterstand. Een vrije trap van Meppel gaat er net niet in. Ook de ingeschoten rebound smoort in de kluwen spelers voor het Gorecht doel. Meppel heeft nu veel balbezit en Gorecht loert op de tegenstoot. In de extra tijd voor de rust zet Gorecht nog even aan en forceert nog een corner, maar de rust gaat in met de 0-1 voor Meppel.

Na de thee komt Rick Bruns in het veld voor de aan zijn lies geblesseerde Jorrit Jansen. Gelijk in het begin van de 2e helft brengt een te harde terugspeelbal de doelman van Meppel in de problemen, maar hij weet net redding te brengen. Gorecht werkt hard en probeert de 1-1 op het score bord te krijgen. In de counter blijft Meppel gevaarlijk en invaller keeper Youri Tepper moet vol aan de bak. In de 59e minuut kom voor Gorecht Sven Hazewinkel in het veld voor Michel Koopman. Rond de 61e minuut geeft scheidsrechter Ottens geel aan Bas Boersma van Gorecht voor het neerleggen van een speler van Meppel. Het wordt wat onrustiger in het veld en de leidsman moet opletten wat er zoal gebeurt om hem heen. Keeper Tepper van Gorecht redt nogmaals uitstekend en ranselt een knap ingeschoten bal uit de kruising. Zo voorkomt hij een 0-2 op het scorebord. In de 68e minuut volgt de 2e gele kaart voor Gorecht in de persoon van Bob Poorta, wegens commentaar op de leiding. Weer een totaal onnodige praatkaart! Niet veel later krijgt ook een speler van Meppel een gele print voor het neerleggen van de doorgebroken aanvaller Nick Janzen van Gorecht. De tijd begint te dringen voor Gorecht. In de 76e minuut bereikt een prachtige pass vanuit het middenveld van Sven Hazewinkel spits Bob Poorta en die maakt op schitterende wijze de 1-1. De bal verdwijnt onhoudbaar voor de keeper van Meppel in de linkerbenedenhoek. Gorecht ruikt meer en trainer van der Ploeg brengt Bart Steenbergen in voor de moegestreden Sam Niewold. Niet veel later schiet uit een voorzet de ingevallen Steenbergen de bal net naast, het publiek gaat er nog eens rustig voor zitten en ziet dat er van alles gebeurt in de slotfase. Ondertussen heeft trainer Jarrisch Keizer van Meppel ook al wat wissels doorgevoerd. In de 85e minuut gaat uit een snelle uitval van Meppel de bal net naast het Gorecht-doel. Het is nu erg spannend. Gaat er nog een winnaar komen vanmiddag? Het antwoord blijft niet lang uit. Het blijkt Meppel te worden. Invaller spits Pim Ter Voorde scoort de 2-1 door tweemaal een Gorecht-verdediger in de luren te leggen. Gorecht probeert met een klein slotoffensief nog een punt te redden maar de 1-2 blijft op het scorebord staan. Al met al was een puntendeling misschien wel terecht geweest, maar de meeste doelpunten maken telt nu eenmaal. De mannen uit Meppel vierden uitbundig de overwinning.

Zaterdag a.s. speelt Gorecht een uitwedstrijd tegen NEC uit Delfzijl. Afwachten is of de patiƫnten van vandaag weer terug zijn en trainer Hans van der Ploeg weer over een fitte selecte kan beschikken.