Bij het schrijven van een wedstrijdverslag zoek je nog voor de wedstrijd of je ergens een bruggetje kan vinden en die had ik hier snel gevonden bij de kersverse trainer Hans van der Ploeg die vandaag zijn officiƫle/officieuze thuis-debuut maakte voor zijn nieuwe werkgever. Als hoofdtrainer was hij al actief voor Winsum/Viboa, CVVB, Oranje Nassau en Drachtster Boys. Vanaf 2004 tot en met 2007 was hij assistent-trainer bij Oranje Nassau van de welbekende Bert Vos die ook vijf seizoenen voor de Harenaars als trainer actief is geweest.

Door: Jens Vos

Er werd natuurlijk ook nog een wedstrijd gespeeld gistermiddag, v.v Helpman (zondag) was de tegenstander in deze bekerwedstrijd. De Harenaars wonnen vorige week met maar liefst 0-6 van eersteklasser Pelikaan S. Het ging Gorecht deze week een stuk minder makkelijk af tegen Helpman dat vorige week met 1-3 verloor van VKW.

De eerste kans van de wedstrijd kwam op naam van Gorecht toen Sam Niewold bij zijn jacht op de voorsprong de keeper van Helpman in de weg zag liggen. Na twintig minuten gespeeld te hebben kwam Wout van der Velde namens de thuisclub tot twee keer toe aan de bal en met zijn verrichte werk kon hij een hoekschop verzilveren. Uit deze hoekschop kopte nieuweling Bas Boersma (broer van Twan Boersma) net naast. Niet veel later wist Helpman zijn eerste serieuze kans te benutten en kwam via Keanu Chun de 0-1 op het scorebord te staan.

Na een klein half uur spelen kwam Bart Steenbergen met een schot uit een corner, maar zijn inzet spatte uiteen op de paal, Steenbergen baalde de volgende dag nog stevig van dit net-nietje. Toch liet Steenbergen zich niet uit het veld slaan en nam tien minuten voor rust zijn revanche. Na een goede aanval van Gorecht was het zijn taak om af te ronden en dit keer faalde hij niet, 1-1. Zo gingen beide teams met een 1-1 ruststand de kleedkamer in.

De mannen van Van der Ploeg kwamen gebrand de kleedkamer uit en opende direct de jacht op de voorsprong en die werd vrij snel gevonden. In de 47e minuut werd er een vermeende overtreding gemaakt op Jorrit Jansen binnen het zestienmetergebied en de scheidsrechter van dienst wees resoluut naar de stip. Sommige dingen veranderen nooit en zo is dat ook met de penalty's van v.v. Gorecht.

Al sinds jaar en dag neemt Thijs Hekman hier de strafschoppen en ook deze schoot hij onberispelijk binnen, 2-1. Vlak daarna was het publiek getuige van het hoogtepunt van de wedstrijd, Van der Velde haalde van grote afstand genadeloos uit en zijn inzet eindigde in de bovenhoek en zo bracht hij de stand op 3-1.

Na de 3-1 werd het minder bij Gorecht en rook Helpman bloed. Waar in de vijftigste minuut de gasten nog kwamen met een schot over het doel was het na een uur via Danny Dijkstra wel raak, 3-2. Vijf minuten voor tijd was het Dijkstra die zijn poging naast zag gaan. Het slotakkoord kwam op naam van de thuisclub. Waar Helpman op jacht ging naar de gelijkmaker, kon Gorecht uitbreken met drie man. Michel Koopman stuitte vervolgens met zijn inzet op de keeper.

Helpman blijft met 0 punten op de laatste plek in de poule en Gorecht staat bovenaan met 6 punten. VKW- Pelikaan S eindigde in 0-1. Volgende week ontvangt Gorecht om 17:00 VKW en Helpman mag tegelijkertijd thuis aantreden tegen Pelikaan S.