Onder zeer koude omstandigheden behaalde Gorecht zijn 10e achtereenvolgende overwinning.

Doordat wederom de wedstrijd van koploper Appingedam afgelast werd, pakten de mannen van trainer Bert Vos de koppositie over en verhoogden zodoende de druk op Appingedam, die nu 2 wedstrijden in te halen heeft. Deze keer werd Noordwolde door Gorecht met lege handen naar huis terug gestuurd.

gorecht- noordwolde 25-01-2014 006 gorecht- noordwolde 25-01-2014 024

De wedstrijd begon voortvarend voor de zwart-witten want reeds in de 7e minuut scoorde Remmert van Stempvoort de 1-0. Nog geen minuut later was de stand al weer gelijk, door een voor vriend en vijand, volkomen verrassende strafschop voor Noordwolde. De 19 jarige scheidsrechter D.A. Post uit Leeuwarden had een overtreding gezien van Anne Liemburg in het strafschopgebied van Gorecht. Zelfs Noordwolde was verrast door dit presentje en maakte er terecht, dankbaar gebruik van. Een namopperende Joris van Lijn kreeg als toetje ook nog de gele kaart gepresenteerd, wat niet erg slim was van Joris. Gorecht liet zich er verder niet van door de wijs brengen en creƫerde de ene na de andere kans, maar het vizier stond vandaag niet op scherp. In de 18e minuut maakte Remmert van Stempvoort zijn tweede goal van de middag en stond Gorecht weer terecht op voorsprong. Diverse 100% kansen werden daarna nog om zeep geholpen door spits Remmert van Stempvoort en ook een vliegend schot van Lloyd Jackson verdween via de lat over het doel. Noordwolde stelde er veel werklust tegenover, maar werd niet echt gevaarlijk. Door het niet benutten van zoveel kansen bleef de wedstrijd spannend. De verkleumde toeschouwers werden ook niet warm van het vertoonde spel.

gorecht- noordwolde 25-01-2014 041 gorecht- noordwolde 25-01-2014 045

Al met al duurde het tot de 70e minuut voordat invaller Rik Jan Wildeboer, koud in het veld, de verlossende 3-1 maakte. Evenals de vorige week toen hij ook scoorde als invaller. Een mooie opsteker voor dit aanstormende talent. Ook nu werden de kansen op een grotere uitslag niet benut en trainer Bert Vos was zichtbaar niet erg gelukkig met het vertoonde spel. Remmert van Stempvoort maakte nog wel zijn derde deze middag en toen was de wedstrijd wel gelopen dacht iedereen. Weer een minuut na de 4-1 kreeg Noordwolde loon naar werken en stond er zomaar weer 4-2 op het bord. Nog even zette Noordwolde aan voor een slotoffensief. Maar met enkele uitstekende reddingen stond keeper Vincent Valkema niet toe dat Noordwolde nog weer dichterbij kwam.

gorecht- noordwolde 25-01-2014 065 gorecht- noordwolde 25-01-2014 003

Zo waren er weer 3 belangrijke punten voor Gorecht in de knip. Goed om te zin dat er toch ook in minder goede wedstrijden wel de punten gepakt worden. Dat geeft toch de klasse aan van dit Gorecht team. De tweede periode is nu binnen handbereik voor Gorecht. Maar de puntjes moeten weer op de bekende i en er is dus nog genoeg werk aan de winkel voor trainer Bert Vos om dit te realiseren.

There is no image or category is unpublished or not authorized

Met een sportieve groet,

Henk Vrieling