Zaterdag wederom een topduel in de 2e klasse J op sportpark De Koepel in Haren. Gorecht speelde thuis tegen Gramsbergen, de nummer twee op de ranglijst.

Verslag: Henk Vrieling
Foto's: Henk Vrieling

De uitwedstrijd in Grambergen won Gorecht overtuigend met 1-4. Dus kwam zaterdag Grambergen getergd naar Haren om dit verlies recht te zetten. De gedeelde koppositie met LTC stond ook op het spel. Gorecht zou bij verlies verder achterop geraken, dus sprake van een echte 6 punten wedstrijd. Onder leiding van scheidsrechter H. Noppers begon om 15.00 uur de wedstrijd. Gramsbergen begon voortvarend aan deze topper en scoorde reeds in de 11e minuut de 0-1 uit een vrije trap, door Roy Seinen. De ingeschoten bal ging dwars door de Gorecht muur en keeper Niels Koning is kansloos en ziet de bal in de rechter beneden hoek in het net gaan. Na een hele lange periode van blessureleed maakte Niels zijn eerste minuten dit seizoen in Gorecht 1,  dit i.v.m. de afwezigheid van vaste keeper Willem Bouwkamp. Het in grote getale meegereisde supporterslegioen uit Grambergen wreef zich lekker in de handen. Zou het dan lukken om de door de de verslaggever Henk Reins van Grambergen geschreven voorbeschouwing, het goed spelende Gorecht te verrassen , gaan lukken? Even leek Gorecht te schrikken, maar al snel herpakten de mannen van Robbie Wentink zich en waren niet van plan zich door Gramsbergen te laten afschrikken. Gorecht nam het initiatief in handen en drukte Grambergen terug op eigen helft. Uit een van de vele aanvalsmomenten ontstond er een vrije trap voor Gorecht in de buurt van het strafschopgebied van Gramsbergen. De vrije trap werd snoeihard ingeschoten door Sven Hazewinkel en daar stond zo maar weer de 1-1 op het nieuwe scorebord. Moet gezegd worden dat de verdediging van Grambergen hier niet slim opgesteld stond. Maar verder deed dit niets af aan deze prachtige goal van Hazewinkel. Even later weer een snelle uitval van Gorecht die eindigde in een doeltrap voor Gramsbergen. De scheidsrechter ontging in deze aanval een handsbal van van één van de verdedigers van Gramsbergen, die de bal op zijn arm kreeg. Maar goed voor de scheidsrechter was dit ook, in zijn positie, moeilijk te zien. Helaas was de VAR al met krokus vakantie en dus geen herhalingen te zien. In de 26e minuut een splijtende dieptepass van Sven Hazewinkel op Michel Koopman, waarop Koopman goed anticipeerde en dankbaar de 2-1 liet aantekenen. Gorecht domineerde nu de wedstrijd volledig en liet Gramsbergen niet in zijn spel komen. Rond de 35e minuut weer een goed lopende aanval van Gorecht, maar diverse kansen voor de spitsen van Gorecht gaan er wonder boven wonder niet in. Grambergen zoekt naarstig naar een oplossing, maar Gorecht blijft de wedstrijd dirigeren. De supporters van Grambergen zien dit met lede ogen aan en houden hun hart vast. Net als in de thuiswedstrijd in Grambergen speelt een sterk collectief Gorecht veel beter dan een zwalkend Gramsbergen. Laat duidelijk zijn dat dit de verdienste was van de zaterdag wederom in het rood spelende mannen van Gorecht. Waarom wederom in het rood spelend en niet in het vertrouwde zwart-witte tenue voor mij en met mij veel supporters, een raadsel. Voor de rust nog een paar goede mogelijkheden voor Gorecht om de stand naar 3-1 te tillen, maar het scorebord bleef staan op 2-1.

De tweede helft was van iets minder niveau dan de eerste helft. Wederom kreeg Gorecht diverse kansen en kansjes om de wedstrijd definitief te beslissen, maar liet na te scoren. Grambergen komt in de 59e minuut nog een keer gevaarlijk voor het Gorecht doel maar weet ook niet te scoren. Nog een dik half uur, dan weten we wie aan het langste eind zou trekken deze middag. Inmiddels is Wout v.d. Velde in de ploeg gekomen voor Sam Niewold. Gorecht bleef de wedstrijd volledig onder controle houden en is het was dan ook niet meer dan logisch dat de 3-1 niet lang meer op zich liet wachtten.Rond de 70e minuut werd er in een scrimmage voor het Gramsbergen doel diverse keren op het doel geschoten door Gorecht en het was uiteindelijk aanvoerder Thijs Hekman die de 3-1 achter de Grambergen goalie frommelde. Gramsbergen was totaal van slag en kon er zelfs geen slotoffensief uitpersen deze zaterdag. Een oppermachtig Gorecht gaf ze hiervoor geen ruimte. Diverse kansen op verder uitbreiding van de score werden om zeep geholpen door de Gorecht voorwaartsen, maar dit had verder geen gevolg meer voor de wedstrijd. Ondertussen was Twan Boersma nog  in het veld gekomen en niet veel later werd ook de laatste wissel van Gorecht, Harmen Meijering ook nog in het veld gebracht voor de vandaag wederom sterk spelende Sven Hazewinkel. Man van de wedstrijd werd zaterdag de weer hard werkende Nick Janzen, die vele meters maakte en de tegenstander geen ruimte liet.Door deze prima overwinning op Grambergen heeft Gorecht nu zelf de 2e plaats overgenomen van Grambergen en gaat nu met 3 punten achterstand op koploper LTC, de krokus vakantie in. Op 7 maart gaat Gorecht uit naar Desz Zwartsluis, de huidige nummer 4. Dus wederom een lastige wedstrijd om de aansluiting met de koploper te behouden.Hopelijk is er dan weer een grote Gorecht supporters schare aanwezig om de zwart-witte brigade te ondersteunen.

Met een sportieve groet,

Henk Vrieling