Met zes punten uit twee wedstrijden kan je wel stellen dat Gorecht na de winterstop uit de startblokken is geschoten. Afgelopen zaterdag probeerde het elftal van Robbie Wentink deze zegereeks te verlengen uit bij SV Bedum.

Verslag en foto's: Jens Vos
Na een kleine vijf minuten kwam de eerste kleine kans voor de Harenaars toen Bob Poorta zijn poging net naast zag gaan. Het was diezelfde Poorta die in de 11e minuut in scoringsrijke positie omver werd gelopen door Richard de Boer. De scheidsrechter gaf vervolgens een rode prent aan de verdediger, hierdoor moest Bedum bijna 80 minuten lang met 10 man spelen. Toen er 35 minuten gespeeld waren kreeg Poorta een vrije kopkans maar zijn inzet kon nog net door de goalie van de lijn gehaald worden. Nog geen minuut later deed de spits nog een poging maar dit keer ging zijn inzet over het doel heen.

Vlak na rust gaf Nick Janzen een voorzet maar tot ieders verbazing waaide deze de goal in en zo kwam Gorecht met wat mazzel op een verdiende voorsprong. Nog geen vijf minuten later was het Poorta die uit een corner bij de 2e paal het net wist te vinden: 0-2. Verder was het Michel Koopman die na ruim een uur een poging deed namens Gorecht maar zijn poging werd gekeerd door de doelman. Bedum wist met tien man in deze wedstrijd op een kleine scrimmage na geen kansen te creƫren.

Gorecht staat nu 3e met 29 punten en ontvangt volgende week de nummer 2 Gramsbergen. Bedum staat op plek 11 met 16 punten en reist volgende week af naar de nummer 10 FC Wolvega.