Zaterdag was de nummer 6 Meppel, op bezoek op sportpark De Koepel in Haren. Scheidsrechter van dienst was Kevin Moed. Vooraf aan de wedstrijd was er wat onduidelijkheid over de shirts van beide elftallen.Scheidsrechter Moed vond dat ze teveel op elkaar leken en wilde dat Meppel andere shirts aan ging doen. Maar ja dat was lastig. De reserve shirts lagen nog in Meppel.

Foto's en verslag: Henk Vrieling

Gorecht was uiteindelijk zo coulant om dan maar zelf in het rode uit-tenue te spelen. Of het nu daar aan lag zullen we nooit te weten komen, maar het was Meppel dat gelijkt van leer trok en liet merken met de volle buit naar huis te willen terugkeren. De mannen van trainer Arjen Plessen namen overtuigend het initiatief in de wedstrijd en dwongen Gorecht terug op eigen helft. Het was dan ook niet verwonderlijk dat rond de 19e minuut Meppel via Hans Mansveld de 0-1 voorsprong liet aantekenen. De aanvallers waren snel en de combinaties liepen soepel bij Meppel. Het elftal van trainer Robbie Wentink had de handen er vol aan. In de 32e minuut ontsnapte Gorecht aan de 0-2. Een kopbal van de Meppel-spits werd net over het lege doel gekopt in plaats van er in. Het werd even angstig stil aan de lijn onder de Gorechtaanhang. Gelukkig herpakten de in het rood spelende Harenaars zich en schoot Michel Koopman even later de bal op de lat buiten bereikt van de doelman van Meppel. Heel langzaam ontworstelde Gorecht zich uit de greep van Meppel en nam het initiatief wat meer in eigen hand. Een unieke kans op de 1-1 werd door Michel Koopman helaas net over het doel van Meppel gekopt. De aanvallers van Meppel bleven levens gevaarlijk en in de 40e minuut gaat de bal net niet in het doel achter keeper Willem Bouwkamp van Gorecht. Het is nu een wedstrijd die heen en weer golft en het aanzien meer dan waard. Na de thee start Gorecht met wissel Bob Poorta in de spits en blijft linksback Rick Bruns achter in de kleedkamer. Zijn positie op de linksback plaats wordt weer ingenomen door de in de 1e helft op het middenveld spelende Jorrit Jansen.

Gorecht komt goed uit de rust en er lijkt meer en meer evenwicht in de wedstrijd te komen. Toch is het weer Meppel dat doelman Bouwkamp opnieuw tot een uiterste krachtsinspanning dwong om de ingeschoten bal naast het Gorecht-doel te werken. De aansluitende corner leverde verder geen gevaar op. Jermo Verbeek van Gorecht is vanmiddag de ontvanger van de 1e gele kaart van scheidsrechter Moed. Niet veel later werd Verbeek gewisseld en vervangen door Wout van der Velde die als extra spits ging fungeren. Na een lange periode van blessures en speelminuten in het 2 elftal is hij nu dus eindelijk weer inzetbaar voor Gorecht 1. De snelle Gorecht spitsen zorgden nu voor een wending in de wedstrijd en er kwamen kansen en kansjes. Maar het bleef opletten op de snelle omschakeling van Meppel. Toch was het Gorecht dat via een snelle uitbraak van Wout van der Velde en Bob Poorta de 1-1 scoorde. Een sublieme pass van van der Velde op Poorta werd door laatst genoemde prima afgerond en zo was de wedstrijd qua stand weer in evenwicht. Nog geen minuut later heeft Gorecht spits Poorta de 2-1 op de schoen, maar de bal gaat hoog over. Rond de 70e minuut moet keeper Bouwkamp van Gorecht weer alles uit kast halen om een knap ingeschoten bal te pareren en naast het doel te doen belanden. Het wachten is nu op een doelpunt van één van beide ploegen. De spanning is om te snijden en de scheidsrechter moest alle zeilen bij zetten om alles in de hand te houden. Toch bleef het een vermakelijke wedstrijd en was de eindstand nog niet bereikt. Het was Gorecht dat via een geoliede, snelle aanval de bal bezorgde bij Sven Hazewinkel, die schitterend de trekker over haalde en zodoende Gorecht op voorsprong zette. Nog was de wedstrijd niet beslist, want Meppel gooide nog een laatste krachtsinspanning er tegen aan om in ieder geval dan toch 1 punt over te houden aan deze middag. Na nog een paar angstige momenten voor het Gorecht doel blies de scheidsrechter voor de laatste keer en kon Gorecht 3 hele belangrijke punten bijschrijven. Gezien de uitslagen van de concurrenten bovenin, die allen 1 of meer punten verspeelden, was dit een mooie middag voor Gorecht. In de stand staat Gorecht nu op de 3e plaats achter Grambergen en LTC. Komende zaterdag uit naar Bedum. Gorecht is gewaarschuwd want Bedum won zaterdag met 1-2 de uitwedstrijd bij DZOH.