Na de winterstop eindelijk weer een wedstrijd om de echte punten. Zaterdag moest Gorecht proberen bij NEC Delfzijl de goede lijn van de oefenwedstrijden door te trekken.

Verslag: Henk Vrieling
Foto's: Henk Vrieling

NEC stond in de rangschikking naast Gorecht met evenveel punten en slechts 1 doelpunt minder voor gescoord. Dus het was zeker van belang om deze middag een goede wedstrijd neer te zetten voor de mannen van trainer Robbie Wentink. Voorafgaande aan deze wedstrijd werd eerst een minuut stilte in acht genomen  i.v.m. het overlijden van erelid de heer T.J. Mulder van NEC. Hierna kon de wedstrijd, onder leiding van scheidsrechter H.J.C. Aartsen, beginnen. Het publiek hoopte zich op deze ijskoude middag te kunnen warmen bij een spannende en boeiende wedstrijd. Niet heel lang duurde het voordat de Gorecht aanhang kon juichen. Reeds in de 2e minuut scoorde Yannick van Zwam voor Gorecht de 0-1 en binnen 12 minuten stond de 0-2 door Nick Janzen reeds op het scorebord. Gorecht was zeer effectief in de omschakeling en verraste een nog niet wakker NEC volkomen met deze 2 snelle goals. Het thuispubliek begon al danig te morren en de Gorecht supporters gingen er eens recht voor staan. Wat een opening van deze wedstrijd. Gorecht hield controle over de wedstrijd en de mannen uit Delfzijl zochten naar een oplossing om de wedstrijd te doen kantelen. Maar de ploeg van trainer Kees Pranger kwam amper in de buurt van het Gorecht doel. En kwamen ze er een enkele keer wel, dan stond de achterhoede van Gorecht goed en loste simpel het gevaar op. Tegen het einde van de 1e helft kreeg Gorecht nog enkele prima mogelijkheden om de score uit te breiden, maar de keeper van NEC pareerde de ingeschoten ballen. Vlak voor rust is het dan toch eindelijk NEC dat er gevaarlijk uitkwam en een dot van een kans om zeep hielp. Hier ontsnapte Gorecht aan de 1-2.

Na de thee zet NEC een tandje bij  en zette Gorecht vast op eigen helft. Het zal wel even gedonderd hebben in hun kleedkamer, want ineens was daar veel meer beleving in hun spel. Maar het leverde vooralsnog nog geen doelpunten op. Het was Gorecht dat via Jermo Verbeek in de 53e minuut een grote kans op de 0-3 kreeg, maar de bal ging net voor langs in plaat van in het doel. NEC kreeg iets meer grip op de wedstrijd en deed er alles aan om de aansluitingstreffer te forceren, maar de mannen achterin bij Gorecht werkten hier niet aan mee.Gorecht bleef gevaarlijk in de omschakeling. De goed leidende scheidsrechter gaf nog geel aan een Gorecht speler, wegens doorlopen met de bal na zijn fluitsignaal voor buitenspel. Even daarvoor was een andere Gorecht speler hiervoor al gewaarschuwd door de scheidsrechter, dus dit was weer een onnodige gele print. Zeker gezien de stand in de wedstrijd moet men zeker niet van deze onnozele kaarten oplopen. Gelukkig is er dan toch in de 71e minuut de dik verdiende 0-3 voor Gorecht door Sven Hazewinkel , die een goed lopende aanval vakkundig afrond. Dit is de definitieve nekslag. Gorecht  speelt de wedstrijd verder heel gemakkelijk uit en maakt door Bob Poorta en nogmaals Sven Hazewinkel de 0-4 en 0-5. Moet gezegd worden dat de 2e goal van Hazewinkel de mooiste was van deze middag. Tegen het einde van de wedstrijd krijgt NEC nog een  strafschop te nemen. Dit buitenkansje op de ere treffer gunt Gorecht doelman Willem Bouwkamp NEC niet en hij ranselde met een mooie save de niet al te hard ingeschoten strafshop uit de hoek. Niet veel later floot de scheidsrechter de wedstrijd, die eigenlijk nooit een echte wedstrijd werd, ten einde. Hij deelde in deze verder sportieve wedstrijd nog een gele kaart uit aan Gorecht en nog één aan NEC. Gorecht klom door deze zege naar de 4e plaats en laat nu NEC achter zich. Zaterdag a.s. speelt Gorecht thuis tegen Meppel, dat op de 6e plaats staat. Gaat Gorecht de goede start na de winterstop een vervolg geven? U kunt van deze wedstrijd weer live getuige zijn op sportpark  De Koepel in Haren.

Met een sportieve groet,

Henk Vrieling