Zou Gorecht zich vandaag kunnen revancheren voor de 5-2 nederlaag van afgelopen zaterdag tegen DZOH?

Verslag: Henk Vrieling
Foto's: Henk Vrieling

Het antwoord op deze vraag werd reeds binnen 24 minuten in de eerste helft gegeven. De Griffioen scoorde binnen 24 minuten 3 keer en zette Gorecht op een onoverbrugbare achterstand. In de 7e minuut lag de bal reeds achter doelman Willen Bouwkamp van Gorecht in het net. Doelpunten maker was Robbin Wagenaar. Gorecht lijkt de 1-1 te scoren in de 16e minuut, maar de bal gaat rakelings naast het doel van De Griffioen. Rond de 22e en  24e minuut scoren resp. Stefan Wagenaar en Jordi Linneman de 2-0 en de 3-0. In de 39e minuut krijgen de rood-witten nog een uitgelezen kans op de 4-0, maar deze bal gaat er net niet in. Gorecht is niet bij machte de wedstrijd een wending  te geven.Toch laat Nick Janzen,op slag van rust, met een afstandsschot de 3-1 op het scorebord hangen. De keeper van De Griffioen is kansloos op dit schot.Gloort er dan toch nog wat hoop voor Gorecht? Direct hierna alweer een dot van een kan voor de Oosterwolders. Gelukkig voor Gorecht wordt deze kans niet benut. Hoe gaat trainer Robbie Wentink van Gorecht dit matige optreden van de zwart-witten oplossen in de rust? Zal Gorecht getergd  terug komen uit de kleedkamer?

Het antwoord luidt: NEE! Gorecht neemt wel meer initiatief maar kan vandaag geen potten breken. De Griffioen is levens gevaarlijk in de omschakeling en het is maar goed dat ze het vizier niet helemaal op scherp hebben staan anders was het nog veel dramatischer afgelopen voor Gorecht. Tevens voorkwam keeper Bouwkamp van Gorecht met diverse goede reddingen nog een grotere achterstand. Voor de Griffioen een mooie middag en eindelijk de volle dik verdiende winst. De meegereisde Gorecht supporters hadden in de 2e helft meer oog voor de mooie regenboog, dan hoop op een beter resultaat. Er is veel werk aan de winkel voor de technische staf van Gorecht om de haperende machine weer aan de praat te krijgen. Valt nog te vermelden dat in deze sportieve wedstrijd scheidsrechter F. van der Wal uit Lemmer de kaarten op zak kon houden.

Zullen de komende twee thuiswedstrijden tegen De Weide en Wolvega een ander Gorecht laten zien? U kunt het live meemaken op sportpark De Koepel in Haren.