Vandaag was de nummer 5 DZOH uit Emmen op bezoek op sportpark De Koepel bij de nummer 2 Gorecht.

Verslag: Henk Vrieling
Foto's: Henk Vrieling

Slechts 1 punt verschil in de ranglijst tussen beide ploegen. Alweer een topper dus om de bovenste posities.Gorecht begint goed en scherp aan de wedstrijd en drukt gelijk DZOH terug op eigen helft.Reeds in de 12e minuut komt Gorecht aan de leiding. Spits Bob Poorta pakt de bal uit de lucht en maakt met een prachtige omhaal een schitterend doelpunt en laat de 1-0 op het scorebord zetten. Een zeldzaam mooi doelpunt. Even later krijgt DZOH al de kans op de 1-1, maar de bal gaat er niet in. In de 24e minuut het gaat een schot van DZOH net voorlangs het Gorecht doel en komen de zwart-witten goed weg. De Drenten proberen onder de druk van Gorecht uit te komen, maar Gorecht speelt een degelijke partij en er wordt alert verdedigd.Rond de 28e minuut komt Michel Koopman van Gorecht oog in oog te staan met de DZOH keeper, maar zijn schot gaat recht in de handen van de keeper en hij verzuimd daardoor de voorsprong te vergroten naar 2-0. Niet veel later doet Koopman het wel goed en schiet beheerst en verrassend wel de 2-0 binnen achter de kansloze DZOH  doelman. In de 36e minuut is DZOH dichtbij de 2-1, maar uit een corner wordt de bal net naast het doel van keeper Willem Bouwkamp  van Gorecht gekopt. Vlak voor rust krijgt Jos Beek van Gorecht nog een gele kaart wegens een overtreding. Even later krijgt Robert Savenije van DZOH ook een gele print voorgeschoteld wegens commentaar op de leiding. De rust breekt aan met een mooie 2-0 voorsprong en Gorecht lijkt controle over de wedstrijd te hebben.

Na de thee brengt trainer Bert Doldersum van DZOH, direct 3 wissels binnen de lijnen. Hiermede geeft hij aan lang niet tevreden te zijn met de prestaties van zijn ploeg. Natuurlijk getuigd dit van veel lef, want wat als er nog een blessuren aan DZOH kant volgt. De wissels zijn gebruikt. DZOH wil zo snel mogelijk de aansluitingstreffer maken  en er zodoende weer een wedstrijd van maken. Vooralsnog houdt Gorecht stand. Wel nemen de mannen uit Emmen het heft in handen en Gorecht is geen schim meer van de ploeg die in de 1e helft het spel domineerde. Doelman Bouwkamp van Gorecht redt  in de 63e minuut nog knap op een schot van de Drentse voorwaartsen, maar niet veel later ligt dan toch de 1-2 in het net. Youri Keen is de maker van dit doelpunt. DZOH gooit er nog een schepje boven op en zet Gorecht de duimschroeven aan. In de 78e minuut een diepe bal op de spits van DZOH  en een te laat uitkomende keeper Bouwkamp laat de ingeschoten bal van Tim Aasman onder zich doorgaan en zo staat er ineens een 2-2 stand op het scorebord. Gorecht is de weg kwijt en DZOH voelt dat er nog meer inzit. Gorecht probeert er nog wel uit te komen en de wedstrijd weer in handen te krijgen. In de 73e minuut deelt scheidsrechter Sam Tyler nog een gele kaart uit aan een DZOH speler wegens het neerleggen van een Gorecht spits. In de 78e minuut komt DZOH aan de leiding door een doelpunt van Nils Tuijn. Alles wat Gorecht is vind dat dit vanuit buitenspel  positie is gebeurt. Assistent scheidsrechter Erik Zuidema  van Gorecht staat ook duidelijk met de vlag in de lucht. Maar de scheidsrechter negeert dit signaal en keurt zonder nader overleg met de assistent de goal goed. De verder prima fluitende Sam Tyler ging volgens velen hier toch de mist in. Maar goed de Var is niet aanwezig in Haren dus staat er gewoon 2-3 op het bord. Gorecht raakt nu helemaal van slag. Trainer Robbie Wentink  probeert met verse krachten nog het tij te keren, maar het is DZOH dat Gorecht verder afdroogt en in enkele minuten via doelpunten van  Jeroen Smit en nogmaals Nils Tuijn verder uitloopt naar 2-5. De wedstrijd bestond vandaag uit twee totaal verschillende helften. Een dominant en uitstekend voetballend Gorecht en de 1e helft en een agressief en met veel strijd en passie spelend DZOH in de 2e helft. De winnende trainer had lef vandaag door na rust 3 wissels in te brengen en daarmede de wedstrijd een totaal ander beeld te geven. Het blijft een raadsel waarom Gorecht zover terug viel en DZOH na een povere 1e heft zo terug liet komen in de wedstrijd. DZOH gaat nu aan de leiding, gevolgd door LTC dat ook verloor, met Gorecht op de derde plaats. Zaterdag speelt Gorecht de uitwedstrijd in Oosterwolde tegen De Griffioen.