Afgelopen zaterdag werd Gorecht gastvrij ontvangen op het prachtige sportcomplex van Grambergen voor de topper om de bovenste plaatsen in de competitie.

Verslag: Henk Vrieling
Foto's: Henk Vrieling

Het was de eerste keer in de historie dat beide ploegen elkaar troffen op de groene mat. Scheidsrechter Jaap Kingma floot onder miezerige weersomstandigheden om 14.30 uur voor de aftrap. Het talrijk toegestroomde publiek geen er eens recht voor zitten op de mooie tribune. Zou Grambergen bij machte zijn om zich te mengen in de strijd om de 1e periode titel? Vandaag winnen van Gorecht en dan nog volgende week de inhaalwedstrijd winnen van De Griffioen en dan zou de 1e periode binnen zijn op eigen kracht. Natuurlijk dacht Gorecht daar heel anders over en startte vanaf het begin geconcentreerd aan de wedstrijd. Na de wat magere resultaten van de afgelopen 2 weken was er wat recht te zetten. Nou we kunnen er kort over zijn. Reeds in de 6e minuut stond de 0-1 op het scorebord. Spits Bob Poorta ronde voortreffelijk een snelle aanval af met een uitstekend goal. Gramsbergen schrok even en Gorecht gaf ze geen kans om bij te komen. De zwart-witten domineerden de wedstrijd en zo kreeg Sven Hazewinkel in de 17e minuut een dot van een kans op de 0-2 in een 1 op 1 situatie met de Gramsbergen keeper. Maar helaas ging zijn schot net aan de verkeerde kant van de paal, er niet in. Rond de 20e minuut het eerste echte gevaar voor het Gorecht-doel. Keeper Willem Bouwkamp van Gorecht moest gestrekt naar de hoek om een prima, maar te zacht ingeschoten bal, te stoppen. De wedstrijd was het aanzien meer dan waard. Er stonden 2 elftallen op het veld die verzorgd voetbal wilden spelen. De scheidsrechter deed ook nog een duit in het zakje door in de 31e minuut Poorta van Gorecht geel te geven, voor het vermeend weggooien van de bal, na een overtreding. Niet veel later viel de tweede gele kaart te noteren. Nick Janzen van Gorecht gebruikte in de 36e minuut onwelvoeglijke taal tegen scheidsrechter Kingma en die beloonde dit met een gele print. Twee minuten later liet diezelfde Nick Janzen zien dat deze taal niet nodig is en dat doelpunten maken beter bij hem past. Hij liet met een prima schot de doelman van Gramsbergen kansloos en bracht hiermede Gorecht op een comfortabele 0-2. Dit was tevens de ruststand. De Gorecht supporters gingen opgewekt achter de koffie zitten.

Nog niet iedereen was terug langs de lijn om te zien dat Gorecht er geen gras over liet groeien en reeds de 0-3 op het scorebord had laten zetten. Het was aanvoerder Thijs Hekman die uit een corner met een strakke kopbal de keeper het nakijken gaf. Gorecht liet zich nu van zijn beste kant zien. Vandaag een collectief sterk en gedegen voetballende ploeg, die zelfs bij het thuispubliek waardering afdwong met het vertoonde spel. De mannen uit Grambergen probeerde het wel, maar Gorecht was gewoonweg niet af te stoppen deze zaterdag. Uit een alles of niets offensief scoorde Rutger Dijk nog wel de 1-3 in de slotminuten. Maar het was Gorecht die ook nu het laatste woord had en via een knap uitgespeelde aanval via Michel Koopmans de 1-4 binnen tikte en zodoende de overwinning nog meer glans gaf. Als het vizier nog iets scherper afgesteld had gestaan bij Gorecht was de schade voor Gramsbergen nog groter geworden. Uiteindelijk bij alles wat Gorecht was blije en tevreden gezichten en grote teleurstelling voor Grambergen dat de 1e periodetitel aan zijn neus voorbij zag gaan. Doordat van de top 3 alleen LTC met 3-0 won van Wolvega en de rest gelijk speelde of verloor ging de 1e periode titel naar LTC uit Assen. Een welgemeende felicitatie van Gorecht zijde dus voor de ploeg uit Assen. Gorecht staat nu op de 2e plaats met 1 punt achterstand op koploper LTC. Aanstaande zaterdag heeft Gorecht geen competitie verplichtingen en speelt op donderdagavond thuis vriendschappelijk tegen Zuidhorn. Aanvang van deze wedstrijd is 20.00 uur.