Zaterdagmiddag trad koploper Gorecht thuis aan tegen Drenthina uit Emmen. Onder leiding van scheidsrechter Mauricio Rik Plat werd rond 15.00 afgetrapt, nadat eerst een minuut stilte in acht werd genomen i.v.m. het overlijden van Harke Bos. Harke was lange tijd vrijwilliger bij Gorecht en tevens supporter van zijn vier kleinkinderen.

Verslag en foto's: Henk Vrieling

Het begin van de wedstrijd was van beide zijden slordig en er werd veel balverlies geleden door de 22 acteurs op het veld. Pas in de 19e minuut het eerste echte schot op het Gorecht doel door Drenthina. De ingeschoten bal werd via een Gorecht verdediger net naast geschoten en uit de corner kwam verder geen gevaar. Gorecht stelde er maar baar weinig tegenover en pas in de 31e minuut kwam Gorecht gevaarlijk voor het Drenthina doel, maar het uitstekende schot van de voet van Sven Hazewinkel werd geblokt en zo leverde deze kans ook geen doelpunt op. Niet veel later moest keeper Willem Bouwkamp van Gorecht alle zeilen bijzetten om een Drents doelpunt te voorkomen. De mannen van trainer Peter Timmer krijgen nog 1 kans voor de rust, maar de bal werd net via een Gorecht speler over de lat geschoten. De aansluitende corner leverde niets op. De 2e helft ging verder zoals de hele eerste heft was. Met veel lange ballen, onnauwkeurige passes en veel balverlies aan beide zijden viel er niet veel te genieten voor de supporters van beide ploegen. Gorecht kreeg in de 51e minuut wel een kans, maar die leverde geen resultaat op. De wedstrijd kabbelde voort en was het aangluren nauwelijks waard, zou Johan Derksen hebben gezegd. Toch nam Gorecht heel langzaam aan het heft in handen. Eindelijk leverde een goed opgezette aanval een prima ingeschoten bal op van Jermo Verbeek. Maar de goed keepende Drenthina goalie stopte deze inzet en zo bleef de 0-0  op het scorebord staan.Rond de 18e minuut leverde een vieze overtreding van de Drenthina aanvoerder Max Alders op Sven Hazewinkel een gele kaart op. Een terechte beslissing van de scheidsrechter die deze middag veel door de vingers zag.

Maar dat zou in de loop van deze 2e helft wel veranderen. Iedereen vroeg zich af of deze pot voetbal wel een winnaar verdiende. Moet nogmaals gezegd worden dat Gorecht nu wel de 2e helft domineerde en beter ging voetballen, maar groots was het allemaal niet. Drenthina loerde op de counter en met veel lange ballen wed het middagveld vandaag overgeslagen. Vanaf de 78e minuut werd het wat grimmiger in het veld. De getrokken gele kaarten vielen nu als rijpe appelen van de boom. Eerst kregen 2 Gorecht spelers in de 78e en 79e minuut een gele print. Toen volgden 3 gele kaarten voor spelers van Drenthina in de 84e, 88e en 89e minuut. Het laatste geel deze middag was in de 90e minuut voor een Gorecht speler. Met een slotoffensief probeerden de zwart-witten van trainer Robbie Wentink er nog een overwinning uit te persen. Maar dat liep op niets uit. Het was te danken aan Gorecht doelman Bouwkamp dat de 0-0 bleef staan op het scorebord. Hij bracht nog redding op een inzet van een Drenthina speler in de slotminuten. Een wedstrijd om gauw te vergeten. Gorecht koploper af en moet nu weer in de achtervolging. Beginnende met de uitwedstrijd tegen Grambergen komende zaterdag. De strijd om de 1e periode titel wordt heel spannend. De voornaamste kandidaten zijn DZOH, Meppel en LTC. Deze drie ploegen voeren de ranglijst aan met 15 punten. Dan op de 4e plaats Gorecht met 14 punten en als 5e Gramsbergen met 13 punten maar wel met een wedstrijd minder gespeeld dan de rest. Gorecht heeft het niet meer in eigen hand, maar zal zich toch willen revancheren voor het minder goede optreden van deze afgelopen weken.

Met een sportieve groet,

Henk Vrieling