Zaterdagmiddag trad Gorecht in het hol van de leeuw aan tegen de club met de aanlokkelijke 3e helft, The Knickerbockers.De club uit Haren speelde met rouwbanden vanwege het overlijden van vrijwilliger en supporter Harke Bos.

Verslag en foto’s door Jens Vos (foto's volgen z.s.m.)

Na 13 minuten diende de eerste mogelijkheid zich aan voor de gasten uit Haren. In een goede aanval bediende Bob Poorta de volledig vrijstaande Jermo Verbeek en zijn inzet verdween maar net voorlangs. Drie minuten later bediende Sven Hazewinkel diezelfde Verbeek en dit keer werd zijn inzet gekeerd vanaf de doellijn. Daarna diende zich een kansje aan voor The Knickerbockers maar deze verdween naast het doel van Willem Bouwkamp. Na een half uur spelen kwam The Knickerbockers toch wel tegen de verhouding in op 1-0 waar de eerste inzet nog door keeper Bouwkamp gekeerd kon worden werd daarna een ander schot verzilverd: 1-0. Even later werd het bijna 2-0 toen een vrije trap vlak langs de kruising zeilde. Na 31 minuten deed Bob Poorta al liggend op het veld nog een poging namens Gorecht maar zijn inzet verdween naast. Vlak voor rust leek The Knickerbockers op 2-0 te komen maar door dat de bal nog werd aangeraakt, was het buitenspel en werd de goal afgekeurd.

Tweede Helft

In de 48e minuut probeerde Sven Hazewinkel vanaf links de bal binnen te lepelen maar de binnenkant van de paal stond Harens succes in de weg. In de 55e minuut werd Jermo Verbeek weggestuurd en tikte de bal langs de keeper die er hier niet sterk uitzag: 1-1. In de 65e minuut kreeg invaller Sam Niewold een kans maar zijn schot werd door de goalie van de studenten gekeerd. In de 68e minuut diende zich nog een grote kans aan. Sven Hazewinkel liep goed door en legde breed op zijn neefje, Sam Niewold, maar hij wist voor open doel te missen. Een kwartier voor tijd kopte Verbeek de bal langs de keeper maar de hoek werd lastig en zijn inzet kwam in het zijnet. In de 82e minuut gaf Hazewinkel een voorzet op Niewold maar zijn kopbal verdween naast. Even later volgde nog een poging van de thuisclub maar deze waaide over.

Gorecht staat nog steeds eerste met 13 punten en The Knickerbockers staan met 7 zeven punten 9e. The Knickerbockers reist volgende week af naar Gramsbergen en Gorecht neemt het thuis op tegen Drenthina.