Zaterdagmiddag maakte scheidsrechter Martin Rozema zijn debuut in de 2e klasse op sportpark De Koepel in deze wedstrijd. Ook mooi dat er steeds weer nieuwe scheidsrechters doorstromen. Want waar waren we zonder deze liefhebbers van het voetbalspelletje.

Tekst: Henk Vrieling
Foto's: Henk Vrieling

Gorecht begint goed aan de wedstrijd en via een vrije trap ontstaat de eerste kans. Gorecht heeft in de aanvangsfase een licht veldoverwicht, maar heel langzaam aan komt Bedum beter in de wedstrijd en golft het spel heen en weer, zonder echt uitgespeelde kansen voor beide ploegen. In de 27e minuut kwam de bal uit een voorzet van Gorecht gevaarlijk voor het Beemster doel en schiet Timo Laninga van Bedum, de bal ongelukkig hard in de touwen achter zijn eigen doelman. Zo kwam Gorecht wel heel gelukkig op voorsprong. De wedstrijd was daarna aardig in evenwicht,met Bedum iets meer aan de bal dan Gorecht. De Beemsters wilden voor rust nog de gelijkmaker maken en drongen aan. De zwart-witten bleven gevaarlijk in de counter, maar verder geen goals meer in deze 1e helft.
Direct na de rust, zo rond de 47e minuut, ontsnapt Gorecht aan de 1-1. Keeper Willem Bouwkamp redt op uitstekende wijze en zodoende bleef de 1-0 in stand. Bedum nam steeds meer initiatief en drukt Gorecht terug op eigen helft. De bedoeling van de mannen van trainer Remy van der Wal was duidelijk. Maar de spitsen van Bedum hadden zaterdag het vizier niet op scherp staan en bovendien was sluitpost Bouwkamp zaterdag samen met zijn verdediging een sta in de weg. Ook de de keeper van Bedum liet vandaag zijn kwaliteiten zien. Een snoeiharde vrije trap van Sven Hazewinkel werd door hem uit de rechterhoek geranseld en tot corner verwerkt. De wedstrijd op zich was van beide kanten niet goed en er was over en weer veel balverlies. Mede oorzaak was de slechte, stroperige grasmat met te lang gras. Bedum probeerde van alles maar het lukte maar niet om de gelijkmaker te produceren. In de 58e minuut wordt er nog een gele kaart uitgedeeld aan een Gorecht speler na een opstootje voor het Bedumdoel. Het werd even wat grimmiger in het veld en scheidsrechter Rozema moest alle zeilen bijzetten om de regie te behouden. Ook Gorecht kreeg niet echt veel kansen, maar zowaar uit een snelle uitval via Bob Poorta, komt de bal bij Nick Janzen en die haalt ver buiten de 16 meter uit en ziet zijn schot achter de kansloze Bedum-keeper tegen de touwen gaan. Zo staat zomaar de 2-0 in de 61e minuut op het scorebord.Deze achterstand kwam Bedum niet meer te boven. Beide trainers brachten nog wat verse krachten in het veld, maar het was Gorecht dat via de jonge invaller Miska Scheepsma ver in de blessuretijd de stand naar 3-0 tilde. Een uitstekende beurt voor de debuterende invaller.

Door de overwinning van DZOH op koploper LTC staan nu 3 ploegen bovenaan met 12 punten en is het elftal van Robbie Wentink koploper op basis van een beter doelsaldo. Volop spanning dus in klasse 2 J. Zaterdag aanstaande speelt Gorecht uit tegen The Knickerbockers uit Groningen.