Op het mooie sportpark en dito kunstgrasveld van SC Elim floot scheidsrechter H. Noppers rond 14.30 uur voor de aftrap.

Verslag en foto's: Henk Vrieling

De eerste kansjes zijn voor Elim. De rood-witten laten zien er vandaag alles aan te willen doen om de punten thuis te houden. Door het vele en felle stoorwerk komt Gorecht niet gemakkelijk in de wedstrijd.Al vroeg in deze match krijgt Jorrit Jansen van Gorecht een gele kaart voorgeschoteld voor een overtreding. Het spel golft wat  heen en weer zonder uitgesproken grote doelkansen.Halverwege de eerste heft krijgt ook een speler van Elim een gele print, wegens het torpederen van een Gorecht aanvaller Bob Poorta. Dus hierin is de stand nu 1-1. Heel langzaam komt het team van trainer Robbie Wentink beter in zijn ritme. Ondanks het fysieke spel van de ploeg uit Elim, komt Gorecht toch via een snelle aanval over diverse schijven eruit en scoort via Nick Janzen de 0-1. Niet veel later krijgen de zwart-witten uit Haren een goede kans uit een corner op de 0-2, maar de bal gaat net voor Gorecht langs de verkeerde kant van de doelpaal. Elim geeft over het hele veld vol gas en de scheidsrechter moet vaak aan de fluit om de mannen tot kalmte te manen. Maar toch komt Gorecht er weer goed onderuit en scoort Jos Beek rond de 35e minuut met een prima schot de 0-2 tegen de touwen.De combinaties lopen nu ineens goed bij Gorecht en neemt zodoende de wedstrijd in handen. Toch blijft het voetbal onvoorspelbaar. In plaats van een 0-3 , staat er door een slim genomen vrije trap over het muurtje van Gorecht zomaar de 1-2 op het niet aanwezige scorebord. De maker van deze belangrijke goal was Jay Doldersum. Over en weer vallen er voor beide ploegen nog een gele kaart te noteren voor flinke overtredingen. De scheidsrechter heeft het druk deze middag.

De 2e helft begint met een miezerig regentje die ook niet weer ophoudt. Het spel wordt er van beide kanten ook niet beter op, maar spannend blijft het wel. Gaat Gorecht de bevrijdende 1-3 maken of komt Elim nog op 2-2. Uit diverse corners voor beide ploegen ontstaan er wel het en der wat kansen, maar verder dan dat gebeurt er niet zoveel meer. Ook komen er aan beide kanten nog wat wissels binnen de lijnen en geeft de scheidsrechter nog een gele kaart aan een speler van Elim voor teveel commentaar op de leiding. Nog even zet Elim aan voor een alles of niets offensief en moet Gorecht terug. Maar na wat minuten blessuretijd fluit scheidsrechter Noppers voor de laatste maal en kan Gorecht de toch wel verdiende 3 punten bijschrijven op zijn conto. Hierdoor blijven de zwart-witten uit Haren in de top 3 staan. Zaterdag a.s. komt Bedum naar sportpark De Koepel in Haren. Hoe het Gorecht dan vergaat kunt u vanaf 15.00 uur live meemaken.

Met een sportieve groet,

Henk Vrieling