Zaterdag gelijk al een topper tussen Gorecht en LTC, beiden koploper in de 2e klasse J. De eerste 15 minuten van deze wedstrijd is een afwachtende houding van beide ploegen. In de 16e minuut komt er leven in de brouwerij.

Verslag: Henk Vrieling

Foto's: Henk Vrieling

De keeper van LTC begaat in het strafschopgebied een overtreding en de scheidsrechter wijst gedecideerd naar de beruchte stip. Aanvoerder Thijs Hekman van Gorecht neemt ook deze strafschop, zoals altijd en iedereen meent dat is kat in het bakkie. Maar de ingeschoten bal gaat via de keeper over het doel en wat rest is slechts een corner voor Gorecht. Het wordt nu een echte wedstrijd. Gorecht neemt het initiatief en het tempo gaat omhoog en de zwart-witten creƫren wat kansjes. In de 21e minuut belandt een afgemeten voorzet van Jermo Verbeek op het hoofd van Bob Poorta, die prachtig de bal achter de doelman van LTC binnen kopt. Alsnog de 1-0 voor Gorecht. Gorecht blijft aandringen en speelt compact en geeft LTC weinig ruimte om eruit te komen. Uit een snelle uitval van Gorecht komt de bal bij Bob Poorta en die maakt op een uitsteken wijze de 2-0. Dit ondanks de vlaggende grensrechter van LTC, die dacht aan buitenspel. Maar scheidsrechter Ferdinand v.d. Werf stond er zelf heel erg goed voor en beoordeelde terecht dat van buitenspel geen sprake was. Zo lijken de mannen van trainer Robbie Wentink op een genoeglijke middag af te stevenen. LTC loopt nog vlak voor rust tegen een gele kaart aan en zo gaat de rust in met een verdiende 2-0 voorsprong voor Gorecht. Na de thee zien we een ander LTC aan de 2e helft beginnen. Er wordt veel meer druk uitgeoefend op Gorecht en er wordt veel strijd geleverd door de mannen uit Assen.

Rond de 55e minuut krijgt LTC na een stevige scrimmage voor het Gorecht doel in 3e instantie de bal toch achter doelman Willem Bouwkamp en komt zodoende op de aansluitende 2-1. Ook Gorecht speler Bob Poorta loopt in de 56e minuut tegen een gele print aan. De wedstrijd word spannender en LTC druk Gorecht achteruit. Uit de gevaarlijk tegenaanvallen blijft Gorecht wel gevaarlijk, maar niet doeltreffend. Het wachten is dan ook op nog een treffer van LTC. En inderdaad, zo begin 66e minuut maakt Richard Mulder er 2-2 van en lijkt Gorecht van slag. LTC neemt het heft in handen en ruikt dat er wellicht nog meer te halen is in Haren vandaag. Trainer Wentink brengt nog wat wissels binnen de lijnen en probeert het tij te keren. Ook Twan Boersma krijgt nog geel voor geschoteld, wegens een te hoog geheven been en gevaarlijk spel dus. Maar LTC behoudt het overwicht en dit resulteert uiteindelijk in de 84e minuut, door een goal van de ingevallen Imre de Jonge in een 2-3 voorsprong. Gorecht gaat vanaf nu alles of niets spelen en doet er alles aan om nog een punt uit het vuur te slepen, maar uiteindelijk blijft de 2-3 op het score bord staan en neemt LTC de punten en de koppositie mee terug naar Assen. Op basis van de 2e helft niet helemaal onverdiend, maar Gorecht had wellicht toch een punt verdiend, maar ja moet je wel doelpunten maken natuurlijk. Volgende week uit naar Elim. Hopelijk zijn er dan wat spelers terug van blessures en krijgt trainer Robbie Wentink zijn elftal weer op de rails.