Het begin van deze wedstrijd liet een fel storend DESZ zien. Gorecht kreeg weinig ruimte om op te bouwen.

Verslag en foto's: Henk Vrieling

De ploeg uit Zwartsluis gaf hiermede aan er vol op te gaan deze zaterdagmiddag. Gorecht kwam er af en toe wel gevaarlijk uit, maar de afrondende actie bleef uit. In de 18e minuut loste DESZ het eerste gevaarlijke schot op het Gorecht doel, maar deze inzet werd tot corner verwerkt door goalie Willem Bouwkamp. De corner leverde verder niets op voor Desz. Rond de 27e minuut kwam een hoge bal richting doelgebied van Gorecht en verdediger Ron Janzen dacht de bal eerst te kunnen laten stuiten en daarna weg te werken, maar rekende buiten de felle spits Tom Kisjes. De bal gaat via een schot van Kisjes via het lichaam van de Gorecht verdediger het doel in. Zie daar zomaar uit het niets de 0-1 op het scorebord. Van Gorecht zijde zit nu toch een beetje de schrik erin. De combinaties lopen nog niet echt lekker. Moet gezegd worden dat de snelheid van de bal over de grond ook heel erg afgeremd werd  door het buitensporig hoge gras.Toch lukte het Gorecht om af en toe gevaarlijk te worden voor het doel van de mannen uit Zwartsluis. Een prima schot van spits Bob Poorte belandde op de paal, waar net zo goed de 1-1 had kunnen binnen vallen. Even later doet Poorta het beter en maak vlak voor de thee wel de 1-1.

De 2e helft zal er toch nog een tandje bijgezet moeten worden door de mannen van trainer Robbie Wentink, wil men de 3 punten in Haren houden. Nog maar koud deze zin opgeschreven en Sven Hazewinkel schoot vanaf zo'n 25 meter de 2-1 binnen voor Gorecht. Desz wordt nu verder achteruit gedrukt en Gorecht neemt het initiatief in handen. De bevrijdende 3-1 wordt echter nog niet gemaakt, ondanks alle kansen en zodoende blijft het nog steeds erg spannend. In de 67e minuut loopt Nick Janzen van Gorecht tegen een volkomen onnodige gele kaart aan. Hij maakt het de DESZ keeper lastig om de bal uit te schieten en houdt hem vast. Met als resultaat een terechte print. Niet erg veel later is het dezelfde Nick Janzen die voor open doel een grote mogelijkheid krijgt om  de 3-1 te scoren , maar de bal gaat over het lege doel. In de slotfase wisselt Gorecht trainer Wentink spits Bob Poorta en brengt Rik v.d. Hem in het veld. Op deze manier kan Rik afscheid nemen van het Gorecht publiek, wegens zijn aanstaande verhuizing i.v.m. zijn werk. De wedstrijd bleef nu heen en weer golven en Desz probeerde met een alles of niets offensief  de gelijkmaker te forceren. Maar vandaag stond de Gorecht achterhoede goed en gaf niets meer weg. Wel gaf de  goed leidende scheidsrechter Derk Hofman nog een gele kaart aan een speler van DESZ voor het wegduwen van de Gorecht grensrechter. Ook in de ultieme slotminuten kreeg een speler van DESZ nog een rode kaart voor een gemene overtreding in het strafschopgebied van Gorecht. Ook deze overtreding ontging de scheidsrechter niet en hij trok resoluut rood. Gorecht kreeg nog ruimte om te scoren, maar de stand bleef uiteindelijk 2-1. Er hadden een paar doelpunten meer ingezeten zaterdag, maar voor de 3 punten was deze stand ook voldoende. Zaterdag aanstaande al een heuse topper op sportpark De Koepel in Haren. Mede koploper LTC uit Assen komt in op bezoek, om uit te maken wie van beide ploegen recht heeft op de punten. Graag tot ziens bij deze topper van zaterdag aanstaande.

Na afloop van Gorecht DESZ werd er in het clubhuis van Gorecht nog door iedereen een lekker roggebroodje met haring gegeten. Deze haring werd aangeboden door viswinkel 't zal je zusje zijn in Haren, sponsor van V.V. Gorecht. Namens iedereen bedankt voor deze lekkere verrassing.

Met een sportieve groet,

Henk Vrieling