Onder zomerse omstandigheden begonnen Meppel en Gorecht aan hun 1e competitie wedstrijd van het seizoen 2019-2020.

Verslag en foto's: Henk Vrieling

Een heel lang verslag van deze middag wordt het niet. Gorecht en Meppel lieten zien dat ze alle beiden de winst belangrijk vonden vandaag, maar echt spetterend werd het nog niet. Gorecht had het meeste recht op de punten. Het was duidelijk te zien dat de snelle uitvallen van Gorecht de verdedigers van Meppel af en toe in de problemen brachten. Maar doordat er veelvuldig buitenspel gelopen werd, kwamen de voorwaartsen niet aan scoren toe. Meppel viel ook aan, maar kwam ook niet tot echte kansen. Ook hier was onnauwkeurigheid en nog niet voldoende scherp afgesteld samenspel te zien. Moet gezegd worden dat de verdediging van Gorecht deze wedstrijd beter stond dan de afgelopen 2 oefen-bekerwedstrijden. In de 11e minuut kreeg Gorecht een strafschop wegens een overtreding binnen de 16 meter. Aanvoerder Thijs Hekman liet dit buitenkansje niet onbenut en gaf de keeper van Meppel geen kans. Een mooie opsteker deze 0-1, zo vroeg in de wedstrijd. Het bleef heel lang 0-1 en dus bleef de spanning voelbaar.

Ging deze ene goal de wedstrijd beslissen of kwam Meppel nog langszij. Over en weer waren er wel kansen en kansjes maar zonder resultaat. Rond de 88e minuut werd op het randje van het strafschopgebied de doorgebroken Sven Hazewinkel neergelegd en ontsnapte de Meppel speler aan een rode kaart. Scheidsrechter Buitenhuis was in goede doen vandaag, maar was hier wellicht iets te mild met geel. Maar de vrije trap, door Hazewinkel zelf genomen, verdween buiten bereik van de Meppeler doelman in de rechterbovenhoek en zodoende leek de straf voor de overtreding toch zwaar uit te pakken. Deze schitterende 0-2 was de genadeklap voor Meppel. Gorecht speelde gedegen de wedstrijd uit en liet zich niet meer verrassen. Een mooie opsteker en prima start voor de mannen van trainer Robbie Wentink.

De volgende 2 weken speelt Gorecht thuis tegen respectievelijk  DESZ uit Zwartsluis en LTC uit Assen. Beide wedstrijden beginnen om 15.00 uur op sportpark De Koepel in Haren.

Met een sportieve groet,

Henk Vrieling