Vandaag de 1e van eventueel 3 finales voor Gorecht inzake behoud van het 1e klasserschap. Maar eerst vandaag maar eens een goed resultaat neer zetten tegen 2e klasser VEV'67 uit Leek.

Verslag en foto's: Henk Vrieling

Onder zomerse omstandigheden fluit scheidsrechter Gerlof Gils voor het begin van de wedstrijd. Gelijk in het begin van de wedstrijd de eerste kans voor Gorecht uit een toegekende vrije trap. Gelijk daarna de 1e kans voor de Leeksters, maar keeper Willem Bouwkamp tikt de bal net over de lat. Een spannend begin dus. De eerste 18 minuten is VEV meer aan de bal, maar Gorecht verdedigt goed en probeert in de counter gevaarlijk te worden. Rond de 24e minuut redt opnieuw keeper Bouwkamp van Gorecht knap op een schot in de linker benedenhoek van een van de spitsen van VEV. Dit zal niet zijn  laatste heldendaad zijn vanmiddag. Ook de keeper van VEV laat zich van zijn beste kant zien en stopt een lastig ingeschoten bal van de Gorecht spits. In de 35e minuut belandt een mooie diepte pass bij Wout van der Velde van Gorecht en hij rond deze aanval beheerst af en zo staat daar zomaar de 1-0 op het scorebord. Wederom moet keeper Bouwkamp Gorecht in de 39e minuut opnieuw behoeden voor een tegengoal. Hij verwerkt met de voet de ingeschoten bal tot corner. VEV zet nu weer aan en wil nog voor de thee de gelijkmaker maken. Bijna lukt dit, maar opnieuw een redding op de doellijn van de Gorecht achterhoede. Gorecht komt hiermede goed weg, zo vlak voor het rustsignaal.

Na de rust hetzelfde beeld. VEV hanteert veelal de lange bal en Gorecht moet opletten voor het gevaar dat hiermee gesticht word. Toch zijn het de mannen van trainer Robbie Wentink die in de 59e minuut de voorsprong uitbreiden naar 2-0.Een lang durende aanval van Gorecht voor het doel van VEV doel wordt doeltreffend afgerond door Jos Beek. In de 67e minuut gaat een kopbal van VEV rakelings over het Gorecht doel. De zwart-witten moeten nu alle zeilen bijzetten om de mannen van trainer Johan Pitstra van scoren af te houden. In de 71e minuut geeft de scheidsrechter een gele kaart voor een wilde actie van een VEV speler, die Sven Hazewinkel zo'n duw geeft, dat die over de boarding rond het veld vliegt. Even wordt het onrustig in het veld en de verder sportief verlopen wedstrijd tot dan. VEV voert wat wissels door en de druk op de Gorecht verdediging neemt toe. Keeper Bouwkamp behoed voor de zoveelste keer deze middag zijn ploeg voor een tegendoelpunt, door in een 1 op 1 situatie zijn hoofd koel te houden en de spits van scoren weet af te houden. Ook Gorecht gaat wisselen, de wedstrijd kost veel kracht. Gorecht moet eigenlijk zelf de genadeklap uitdelen door 2 dotten van kansen in  2 minuten niet te verzilveren en hierdoor VEV in leven laat. Het Gorecht publiek ziet al een lekker biertje klaar staan na deze zwaar bevochten overwinning. Maar dan zit, net als bij Ajax en C0 Ahead Eagles, het venijn in de blessuretijd. VEV zet nog eenmaal alles op de aanval en scoort via Arjan de Vries in de 90e minuut de 2-1. Het zal toch niet waar zijn? Jawel dus! In de 93e minuut scoort Robin Elderman ook nog de 2-2 en komt de verlening in zicht. Wat een Thriller vandaag.

In de verlenging heeft VEV de overhand en maakt ook nog de 2-3 en de 2-4. De doelpuntenmakers zijn Marco Soeten en Robin Elderman. VEV viert feest en laat een verdoofd Gorecht achter op en langs het veld. Zo dicht bij de volgend nacompetitie wedstrijd en dan toch dit horror senario. Uithuilen en opnieuw beginnen met frisse moed in de 2e klasse. Maar nu eerst deze dreun verwerken. Achteraf gezien over de gehele wedstrijd, geen onverdiende winst voor de mannen uit Leek, maar als je er als Gorecht zo dicht bij bent...........

Met een sportieve groet,

Henk Vrieling