Zaterdag stond er voor Gorecht in de laatste competitie wedstrijd tegen Winsum alleen nog de eer op het spel.

Verslag: Henk Vrieling
Foto's: Henk Vrieling

De mannen van trainer Robbie Wentink wisten sinds vorige week zaterdag, na de thuisnederlaag tegen  Broekster Boys dat de nacompetitie om handhaving een feit was. Dit om zich via deze laatste strohalm nog van een jaar 1e klasse te kunnen verzekeren. Voor Winsum, de ploeg van oud Gorecht trainer Bert Vos, was minimaal nog een punt nodig om de vervangende periode titel van kampioen HZVV over te kunnen nemen i.v.m. de derde plaats in de eindstand.  Gorecht begon deze wedstrijd in een zeer gewijzigde opstelling. Diverse posities waren anders ingevuld door trainer Wentink. Dit i.v.m. de naderende nacompetitie wedstrijd van 1 juni. Winsum werd in de begin fase verrassend overdonderd door Gorecht en binnen 9 minuten stond de 0-1 op het scorebord door een prachtig afstandsschot van Twan Boersma.Niet veel later, in de 13e  minuut scoorde Hein van Marrum de 0-2. Winsum stond erbij en keek erna. Zat er vandaag een verrassende uitslag in? Winsum realiseerde zich dat dit toch niet waar kon zijn en zette een tandje bij. Rond de 21e minuut verloor keeper Willem Bouwkamp een luchtduel met Kay Bootsma en lag zo maar de 1-2 in het net. Vlak voor de thee zorgde Rogier Krohne weer voor evenwicht in de wedstrijd door te 2-2 te laten aantekenen. Winsum zette nog even aan  direct na rust en via Wouter Bloem zat Winsum op rozen in de race om de vervangende periode titel. Gorecht probeerde het nog wel, maar Winsum liet zich niet meer verrassen en kreeg zelf nog dotten van kansen om verder uit te lopen. Keeper Bouwkamp werd man van de wedstrijd voor Gorecht door vandaag ijzersterk te keepen en menig schot van de spitsen van Winsum onschadelijk te maken en zodoende de nederlaag binnen te perken te houden. Langs deze weg de welgemeende felicitaties voor Winsum met het behalen van een periode titel en het toetje om promotie naar de hoofdklasse te bewerkstelligen. Gorecht moet in de nacompetitie 3 rondes overleven om nog een jaar eerste klasse te mogen spelen. Het zal een uitermate lastige klus worden, maar niets is onmogelijk uiteraard. Zaterdag 1 juni start Gorecht thuis tegen 2e klasse periode kampioen VEV'67 uit Leek. Zullen de zwart-witten deze zware klus klaren? U kunt dit live zien op sportpark De Koepel in Haren op zaterdag 1 juni a.s.

Met een sportieve groet,

Henk Vrieling