“We hadden niet de bereidheid alles te geven. Het was een collectief falen”, aldus Gorecht trainer Robbie Wentink vanmiddag in Haren na de met 3-0 verloren wedstrijd tegen Broekster Boys. Gorecht speelt daardoor nacompetitie tegen degradatie uit de eerste klasse E.

Door: Andor Heij van TweeNul (aangepast)
Foto's Pieter Steenbergen en Henk Vrieling

Vooraf leek Gorecht de beste papieren te hebben. De ploeg uit Haren won twee wedstrijden op rij en leek in een flow, terwijl de Friezen drie keer achter elkaar hadden verloren. In een rommelig degradatieduel gebeurde er in het eerste half uur niet veel. Tot na 33 minuten toen Hedgar Hoekstra op rechts door kwam. Zijn voorzet werd half weg gewerkt en Riemer Doornbos schoot raak voor de gasten uit Damwoude: 0-1. “Riemer lag twee weken geleden nog in het ziekenhuis, omdat hij een acute blindedarmontsteking had. Dat maakte de ontlading extra mooi”, aldus Zwart. Broekster Boys werd sterker en Jos Regnerus en uitblinker Delachance Sabuni kregen nog grote kansen.

Plaag
Sabuni was een ware plaag voor de Gorecht defensie en hij knalde direct na rust na een solo op de buitenkant van de paal. Gorecht kon er weinig tegenover stellen. Broekster Boys kwam na 56 minuten daarom logisch op 0-2. Een vrije trap van Bauke-Jan Douma werd door Juryan Dantuma raak gekopt. Gorecht was nog dicht bij de aansluitingstreffer, maar Hein van Marrum kopte na een corner rakelings over.

Rood
Gorecht geloofde er niet meer in en er waren diverse irritaties. Daardoor had Stef Borgman al geel gezien en toen Borgman ook nog geel kreeg na een overtreding op Sander Jongsma konden de Groningers met tien man verder. Broekster Boys kreeg daarna enkele kansen om het helemaal af te maken. In de 84e minuut gebeurde dat ook. Na een actie van Sabuni scoorde Doornbos zijn tweede: 0-3.

Nacompetitie
Toen ook nog bleek dat VV Groningen bij Drachtster Boys met 2-1 had gewonnen wist Gorecht het zeker. Alleen de nacompetitie is nog de strohalm om de ploeg uit Haren in de eerste klasse te houden: “Volgende week nog tegen Winsum, de batterij opladen, iedereen fit houden, drie keer knallen en dan er in blijven”, aldus Gorecht aanvoerder Thijs Hekman na afloop. “We speelden de laatste weken goed en dan heb je vanmiddag je laatste kans en dan spat het er niet van af. We leken vandaag wel lam geslagen. Broekster Boys was vanaf het begin beter”.

“Er zijn vijf, zes jongens weggegaan en we hadden veel blessures”, verklaarde Hekman de lage klassering van Gorecht. ”We waren vooral in de eerste seizoenshelft niet sterk genoeg. Veel jongens moesten nog wennen aan de eerste klasse. Maar de selectie blijft grotendeels intact, er stroomt jeugd door en we krijgen versterking van spelers van Oranje Nassau, Staphorst en DVS’33. We hebben zeker iets te zoeken in de eerste klasse volgend seizoen”.
Blij

Gorecht- Broekster Boys 0-3. 0-1 Riemer Doornbos (33.), 0-2 Juryan Dantuma (56.), 0-3 Riemer Doornbos (84.). Rood, twee keer geel: Steef Borgman (Gorecht). Toeschouwers: 300
Man van de wedstrijd: Delachance Sabuni (Broekster Boys)
Amusementswaarde: 6,5

Gorecht: Bouwkamp, Koning (Bruns, 70.), Hoekstra (Jans, 52.), Hekman, Ter Haar, Boersma, Janzen, Van Marrum, Borgman, Beek, Van der Velde.
Broekster Boys: Terlouw, Westerlaan, A Dijkstra, Jongsma, Prins, Regnerus (Dahir, 83.) Doornbos, Douma (P.W. Dijkstra, 75.), Dantuma, Hoekstra (W Dijkstra), Sabuni.