Afgelopen zaterdag weer een belangrijke wedstrijd voor Gorecht om nacompetitie, of nog erger, rechtstreekse degradatie te voorkomen. In Harlingen wachtte het duel met Zeerobben om de zo fel begeerde 3 punten. Ook Zeerobben moest nog aan de bak om helemaal veilig te zijn. Alle ingrediƫnten waren dus aanwezig voor een spannende pot voetbal.

Verslag: Henk Vrieling
Foto's: Henk Vrieling en Pieter Steenbergen

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Bart Pleiter en zijn assistenten M. Brouwer en J.v.d. Does. Zeerobben startte furieus en liet gelijk zien wat hun bedoeling was. De eerste 10 minuten waren zij dan ook de baas op het veld. Gorecht kreeg in de 9e minuut een vrije trap op de rand van de 16 meter, maar dit leverde verder niets op. Gelijk werd in de omschakeling Zeerobben gevaarlijk. Gelukkig voor Gorecht zonder schade op te lopen. Helaas voor Gorecht viel reeds in de 11e minuut Sven Hazewinkel weer uit met een hamstring blessure. Voor hem kwam Wout van der Velde in de ploeg. Een vroege tegenvaller voor de mannen van trainer Robbie Wentink. Zo rond de 20e minuut deelt scheidsrechter Pleiter geel uit aan Gorecht speler Nick Janzen en aan Zeerobben speler Godert Attema, wegens wederzijdse onvriendelijkheden. De toon was gezet. In de 22e minuut ging een schot op het doel van Gorecht maar net over. De wedstrijd was op dit moment weer in evenwicht en Gorecht speelde wat onder de druk uit van de Harlingers. Gezien de tussenstanden bij de andere wedstrijden moesten beide elftallen vol aan de bak en voor al Gorecht om niet nog verder achterop te geraken in de strijd om de onderste plaatsen.De jonge ploeg van trainer Arjen Postma van Zeerobben kreeg het steeds lastiger tegen een op dit moment beter spelend Gorecht. Het spel golfde heen en weer met hier en daar een kansje. De rust leek aan te breken met de bekende brilstand. Maar daar dacht Steef Borgman anders over. Op een mooie steekpass van Wout van der Velde gaat Steef Borgman er als een speer van door en brengt rond de 41e minuut met, een schitterende goal Gorecht op een 0-1 voorsprong. Dat was natuurlijk een dreun voor mannen in het groen.
Na de thee was het eerste schot van Zeerobben op het doel van Gorecht, de bal ging net over de lat. Even later lichte paniek voor het Gorecht doel. De bal ging van voet tot voet, maar de Zeerobben richten geen schade aan. Gorecht liet hierna zien dat ze toch echt deze wedstrijd naar zich toe wilden trekken en namen met goed voetbal en veel strijd het heft in handen. In de 64e minuut stond Zeerobben te slapen bij een mooie corner van Wout van der Velde en kon zodoende Jos Beek de 0-2 binnen tikken. De vreugde op en rond het veld was groot bij alles met een Gorecht hart. Zeerobben leek aangeslagen, maar Gorecht profiteerde nog niet 100% van de geboden kansen. Eerst viel er nog een gele kaart te noteren voor Joop Rooijers van Gorecht wegens een overtreding op een Zeerob. Maar net toen ik dit opschreef won Thijs Hekman in de lucht het duel met keeper Jacob de Vries en kon daarna Jos Beek zijn 2e treffer binnen schieten en zodoende min of meer de wedstrijd in het slot gooien. Zeerobben probeert het nog wel en Gorecht ontsnapte ronde 79e minuut aan een tegengoal. Maar Gorecht bleef verder de baas op het veld. Een vrije trap voor Gorecht, net buiten de 16 meter van Zeerobben belandde in de muur en het scorebord bleef op 0-3 staan. Toch wist in de 87e minuut Patrick Amels van Zeerobben nog wel een eretreffer achter doelman Willem Bouwkamp in het net te leggen. Maar niet veel later maakte Steef Borgman aan alle onzekerheid definitief een eind en scoorde hij ook zijn tweede goal van deze middag en liet een 1-4 eindstand op het het bord zetten. Hiermede een balend Zeerobben achter latend. Gorecht zelf kreeg een ovationeel en stormachtig applaus van de meegereisde Gorecht aanhang. De opluchting was daar ook groot en zorgde voor een zeer prettige bus reis terug naar Haren.

Nog twee competities rondes te gaan en dan weten we wie er nacompetitie gaan spelen en of Gorecht daar wel net of net niet bij zal zitten. De directe degradatie was is een feit voor Be Quick Dokkum. Zij kregen zaterdag billenkoek van VVG en gingen met maar liefst 7-2 onderuit. Voor Gorecht dus nog 2 hele spannende finales om punten te vergaren en nacompetitie te ontlopen. Zaterdag aanstaande de 1e finale in de thuiswedstrijd tegen Broekster Boys. Gaat het Gorecht lukken de punten in eigen huis te houden. U kunt dit live meemaken vanaf 15.00 uur op sportpark De Koepel in Haren.