Vandaag weer een belangrijke pot voetbal in Steenwijk voor Gorecht in de strijd tegen degradatie. Beide ploegen begonnen nerveus aan de wedstrijd.De ballen kwamen op dit snelle en slechte kunstgras niet goed aan. Het spel golfde heen en weer, zonder echt grote kansen voor beide elftallen.

Verslag en foto's: Henk Vrieling

Na ongeveer 25 minuten staakte scheidsrechter Gerrit Beekman de wedstrijd tijdelijk, wegens hevige sneeuwval. Iedereen ging naar binnen en na een kleine 20 minuten werd de wedstrijd hervat. Hier gold de oude regel: Wil april niet vertrouwen, hij is en blijft de ouwe. Nu lacht hij vals met zonnegloren en gooit dan weer met hagelstenen om je oren. Verder was dit het grootste nieuws over een matige 1e heft van beide ploegen.

Na de rust ontsnapte Gorecht, na een mislukte trap van Keeper Bouwkamp, aan de 1-0. Hij raakt de bal niet goed en door de wind en een kopbal van Olde Veste ging de bal net naast het lege Gorecht doel. Hierna zou keeper Willem Bouwkamp zich herstellen en Gorecht diverse keren behoedden voor een achterstand. Na diverse reddingen van hem,  viel toch rond de 66e minuut de 1-0 voor d'Olde Veste binnen via de onderkant van de lat. Even later weer een gevaarlijke aanval van de thuisploeg die eindigde met een schot, dat net voor het Gorecht doel langs ging. Aan het eind van de wedstrijd gooit Gorecht alles op de aanval. Veel leverde dit niet op. Helaas nog wel 2 tegendoelpunten in de slotfase voor de mannen uit Steenwijk. Een wedstrijd om gauw te vergeten en absoluut niet van eerste klasse niveau. Doordat diverse concurrenten onderin wel de broodnodige punten pakten, gaat Gorecht het erg moeilijk krijgen om het vege lijf te redden voor nog een jaar 1e klasse.

A.s zaterdag  speelt Gorecht een thuiswedstrijd tegen PKC uit Groningen. Hier zullen toch echt de 3 punten op de Koepel moeten blijven, anders gaat het er wel erg somber uitzien voor de ploeg van trainer Robbie Wentink. Hopelijk weet de staf de ploeg weer scherp te krijgen en zullen de zwart-witten er alles aan doen om en in de laatste wedstrijden te vechten als leeuwen voor de broodnodige punten.

Met een sportieve groet,

Henk Vrieling