Vandaag moest Gorecht thuis aantreden tegen de nummer 5 Noordscheschut. In de uitwedstrijd werden de 3 punten gestolen door Gorecht. Noordscheschut zal getergd aan de start verschijnen om die punten nu zelf mee te nemen naar de thuisbasis.

Verslag en foto's: Henk Vrieling

De wedstrijd, onder leiding van scheidsrechter Paul Lips, vindt vandaag plaats onder lenteachtige omstandigheden op het mooie sportpark De Koepel in Haren. Reeds in de 1e minuut kreeg Gorecht door Wout van der Velde een 100% kans, maar de bal miste het doel. Op de groene mat was gelijk te zien dat het vandaag weer ergens om ging. Gorecht zette gelijk druk op de verdediging van de Schutters, die handen en voeten te kort kwamen. Noordscheschut speelde door de druk van de zwart-witten onrustig en hanteerde veelal de lange bal om hun verdediging te ontlasten en zodoende in de counter gevaarlijk te kunnen worden.Helaas moest Gorecht in de 13e minuut reeds een wissel doorvoeren.Sven Hazewinkel had teveel last van de hamstring en verlaat het veld. Voor hem kwam Jos Beek in het veld.In de uitwedstrijd tegen Noordscheschut raakte Jos geblesseerd, omdat hij ongelukkig op zijn schouder viel. In de 15e minuut schot Noordscheschut op de paal en dacht keeper Willem Bouwkamp van Gorecht dat de bal naast ging. De Schutters zetten de aanval voort en niet veel later rond de16e minuut scoorde via een fraai afstandsschot Danny Bouwman de 0-1 voor Noordscheschut. Even later moest trainer Robbie Wentink van Gorecht zijn tweede wissel reeds inbrengen. Rik van der Hem viel uit met een blessure en voor hem kwam Harmen Meijering in het veld.Niet veel later lag er alweer een Gorecht speler op veld en moest invaller verzorgster Marleen Drijfhout het veld in voor een blessure behandeling van Joep Rooijers. Gelukkig kon Joep verder spelen. In de 25e minuut weer een gevaarlijk afstandsschot op het doel van Noordscheschut. De bal vloog net naast. Ook Noordscheschut moest al wisselen in de 27e minuut, wegens een blessure. Dit gaf al aan dat de wedstrijd vol strijd zat en het uiterste van de spelers en hun lichaam werd gevraagd. De wedstrijd was ruim 29 minuten onderweg als Jos Beek voor Gorecht de 1-1 scoort. Een prachtige binnenkomer voor Jos na lang blessureleed. De wedstrijd werd gestreden op het scherps van de snede. In de 36e minuut ontsnapte de ploeg van trainer Marc van Meel aan een gele kaart, wegens weer een felle charge op een Gorecht been. Scheidsrechter Lips deelde in de 40e minuut wel een gele kaart uit aan een Noordscheschut speler voor weer een vieze overtreding. Gorecht deed er alles aan om op voorsprong te komen, maar Noordscheschut verdedigde met kunst en vliegwerk zijn doel. Een boeiende wedstrijd met alles erop en aan ging de rust in met de 1-1 op het bord.

Na de rust hetzelfde beeld. Strijd en spanning en 2 ploegen die volop voor de 3 punten gingen. Noordscheschut was de eerste die scoorde en in de 56e minuut uit een lange bal de 1-2 door Rijnald Vos in het net legde. Gorecht moest wederom  vol aan de bak om een resultaat te halen. De tussenstanden op dit moment bij de wedstrijden van de concurrenten waren ook niet gunstig voor Gorecht. De Harenaars leken even van slag. Keeper Bouwkamp van Gorecht behoedde de ploeg voor een grotere achterstand door knap een lobje die over hem heen leek te gaan toch te pareren. Jos Beek kreeg in de 65e minuut een prima kans om de gelijkmaker te scoren, maar de bal belandde in de handen van de uitstekende keepende Wiebe Zinger van Noordscheschut. Gorecht bracht zijn laatste wissel in. Joep Rooijers ging naar de kant en Hein van Marrum kwam erin. De zwart-witten moesten nu risico's nemen en voerden de druk op. De verdediging van Noordscheschut gaf nog geen krimp. Ze kwamen er af en toe levens gevaarlijk uit d.m.v. de lange bal.Rond de 74e minuut ontsnapte Gorecht aan nog een grotere achterstand. De ingeschoten bal ging via de lat weer het veld in.Ook Trainer van Meel bracht nog een frisse speler in het veld. Niet veel later weer een enorme kans voor Noordscheschut. Een fysiek sterk spelend Noordscheschut creĆ«erde opnieuw een enorme kans. In de 82e minuut ontsnapte Gorecht aan de nekslag. Een ingeschoten bal hobbelde net voor het lege doel van Gorecht langs. Het bleek uitstel van executie, want niet veel later lag toch de 1-3 achter keeper Willem Bouwkamp in het Gorecht doel. De maker van dit doelpunt was wederom Rijnald Vos. Een stand die op dat moment niet onverdiend was te noemen. De tweede helft waren de mannen uit Noordscheschut de bovenliggende partij en kon Gorecht niet brengen wat ze in de 1e helft wel brachten. Voorin werd stootkracht gemist om de sterke en tot de tanden bewapende Schutters pijn te doen. Zo eindigde de wedstrijd in een 1-3 en toch wel verdiende winst voor Noordscheschut.

Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen de nummer 6 op de ranglijst d'Olde Veste uit Steenwijk. Gorecht zal de rug moeten rechten, om toch nog wat punten binnen te sprokkelen in de strijd tegen dreigende nacompetitie wedstrijden voor handhaving, of nog erger, directe degradatie. Gelukkig staat Gorecht op dit moment nog  4 punten voor op rode lantaarndrager Be Quick Dokkum en zelf 4 punten achter de nummers 11 en 12. Werk aan de winkel dus voor de staf van Gorecht.

Met een sportieve groet,

Henk Vrieling