Deze wedstrijd begon bij opkomst van de beide elftallen met vuurwerk en grote rookwolken in de clubkleuren van Be Quick. Het was duidelijk er stond vandaag iets op het spel.

Verslag en foto's: Henk Vrieling

Bij winst van Be Quick zou de de rode lantaarn voor Gorecht zijn en bij winst voor Gorecht zou Be Quick steviger onderaan komen te staan. Beide elftallen speelden met veel invallers vanwege diverse blessures. Het werd geen goede wedstrijd, maar de spanning vergoedde een hoop.

Onder een heerlijk lente zonnetje zette Gorecht vanaf de aftrap gelijk druk op de verdediging van de Dokkumers. Dit om te laten zien dat ze voor niets minder dan de 3 punten komen en geen verstoppertje willen spelen. Be Quick speelt met veel inzet en strijd en laat zien er ook voor te willen gaan. Rond de 20e minuut verspeeld Stijn Wijmenga in het strafschop gebied van Be Quick de bal. In de razend snelle omschakeling komt Be Quick eruit en vervolgens staat zomaar de spits Frits Veenema oog in oog met keeper Willem Bouwkamp van Gorecht. Venema geeft Gorecht keeper Bouwkamp het nakijken en de 1-0 is een feit. Volgens vele Gorechters gebeurde dit alles in een duidelijke buitenspel situatie, maar de bal gaat gewoon op de middenstip. De wedstrijd golft heen en weer, zonder echt uitgespeelde kansen voor beide ploegen.

Na de thee zet Gorecht weer gelijk de verdediging van Be Quick onder druk, maar komt nog niet tot echte kansen. Be Quick blijft hard werken en Gorecht loopt in de persoon van Nick Jansen tegen een gele kaart aan, wegens een ongelukkige handsbal. Even later krijgt Joep Rooijers van Gorecht ook een gele print voor het neerhalen van een Be Quick speler. Ook krijgt even later een speler van Be Quick een gele kaart voor een overtreding, Scheidsrechter Martin Baar houdt het kort en blijft zodoende de baas in het veld. Gorecht ontsnapt aan een 2-0 achterstand omdat Keeper Bouwkamp de stift van aanvaller Veenema doorziet en de bal stopt. Dit blijkt achteraf een cruciaal moment in de wedstrijd. Gorecht trainer Robbie Wentink voert enkele wissels door en daardoor ontstaan er meer kansen voor Gorecht en neemt de druk op het Dokkumer doel toe. De nummer 10 van Gorecht, Stijn Wijmenga, knalt nog een keer rakelings net over het doel van keeper Atema. Gorecht geeft nog meer gas en een een afstandsschot van de ingevallen Sven Hazewinkel wordt uit de lucht geplukt door de doelman van Be Quick. Gorecht werkt ook wel hard maar de bal wil er nog steeds niet in. Het echte geloof lijkt te ontbreken op een beter resultaat bij de mannen uit Haren. Net als de supporters dit denken, scoort na een lange rush rechterpits Wout van der Velde met een gave treffer de 1-1. Even later opnieuw een grote kans voor Gorecht maar keeper Atema verricht weer één van de zoveelste goede reddingen. Gorecht ruikt dat de 1-2 nog haalbaar is en geeft nog gas bij. Niet veel later schiet na goed voorbereidend werk van Sjoerd Hoekstra, Nick Janzen alsnog de 1-2 binnen, rond de 90e minuut. In de ruime blessuretijd probeert Be Quick nog wel terug te komen, maar Gorecht laat ze niet meer toe gevaarlijk te worden en trekt de toch wel verdiende overwinning over de streep. Het ging niet vanzelf vandaag, maar in de tweede helft liet Gorecht toch weer iets zien van de kwaliteiten die ze toch in huis hebben.

A.s. zaterdag wacht weer een finale en moet thuis aangetreden worden tegen de nummer 5, Noordscheschut. Gorecht zal weer vol aan de bak moeten om uit de onderste regionen te geraken. U kunt hier weer live getuige van zijn vanaf 15.00 uur op sportpark De Koepel in Haren.