Ondanks de vele blessures brengt trainer Robbie Wentink een team in het veld dat weet wat er vandaag en de komende weken gebeuren moet op de groene mat.

Verslag: Henk Vrieling
Foto's: Henk Vrieling en Pieter Steenbergen

Achteraf zal blijken of het genoeg geweest is. Deze en de komende wedstrijden zal er een extra inspanning geleverd moeten worden om uit de gevarenzone te geraken. Het zal niet eenvoudig worden, maar niets is onmogelijk.

Reeds in de 1e minuut krijgt Gorecht de eerste doelkans, maar de keeper van ON stopt de inzet. Gorecht start furieus en laat zien er vandaag vol voor te willen gaan. Ook de mannen van trainer Erwin Heerlijn willen de 2e positie handhaven en koploper HZVV niet uit het oog verliezen. Zo ontstaat er een spannende pot voetbal, waarin niet alles goed gaat, maar één ding is te zien, het gaat ergens om vandaag.

ON reageert in de 3e minuut met een gevaarlijk schot, waarop keeper Willem Bouwkamp van Gorecht uitstekend red met de voet. De toon is gezet. In de 11e minuut opnieuw een gevaarlijk aanval van ON en in een 1 op 1 situatie verzuimt de spits van ON af te ronden en weet keeper Bouwkamp weer de bal ingeschoten bal tegen te houden. Het zal niet zijn laatste redding zijn van deze middag. Het is ON dat de wedstrijd domineert en diverse corners krijgt, maar gescoord wordt er niet. Beide elftallen  strijden om iedere bal. Rond de 19e minuut een prachtige pass door het midden op spits Ruendel Martina van ON, die de bal goed meeneemt op de borst en vakkundig de bal over Bouwkamp in het Gorecht doel stift. De gevreesde 1-0 is een feit en Gorecht moet nu opletten niet overlopen te worden zoals in de thuiswedstrijd. In de 31e minuut weer een gevaarlijke en snelle uitval over links van ON, waarop Keeper Bouwkamp van Gorecht uit zijn doel komt en  de bal mist, maar de kans die daarna ontstaat gaat er ook niet in. De Gorecht supporters halen opgelucht adem. ON blijft alweer een grote kans voor de oranjehemden, maar weer geen goal. Gorecht komt er af en toe gevaarlijk uit. Onderdruk  speelt de achterhoede van ON de bal te kort terug op keeper  Erwin Heidekamp en weet Stijn Wijmenga de bal de onderscheppen en scoort zo de 1-1. Nog voor de rust probeert ON de schade ongedaan te maken  en moet keeper Bouwkamp redding brengen op de doellijn om weer een achterstand te voorkomen.Het is echt spannend en het spel golft nu heen en weer. De achterhoede van ON schrikt af en toe van de felle aanpak van de Gorecht voorwaartsen. De rust breekt aan met de 1-1 stand op het bord, maar dit zal zeker niet de eindstand worden, volgens de kenners van beide ploegen aan de zijlijn.

De 2e helft is ongeveer aanbeland in de  50e minuut als uit een afgeslagen aanval op het ON doel, Thijs Hekman alsnog  de bal achter doelman Heidekamp in het net kopt en zodoende Gorecht op een 1-2 voorsprong zet. Gorecht werkt zich uit de naad en ON is erg onrustig aan de bal. Wel moet doelman Bouwkamp met een uiterste krachtinspanning  nog weer een vrije trap vanaf 20 meter  uit zijn doel ranselen. Het is nu ON wat aandringt en Gorecht wordt terug gedrukt op eigen helft. Tijd om even tot rust te komen is er amper, want de druk van ON wordt steeds groter en groter. De scheidsrechter kan het ook allemaal niet volgen, want hier en daar ziet hij een gemaakte handsbal over het hoofd en ook de assistenten van hem zien dit niet! Met als gevolg allerlei opwinding aan de zijlijn. In de 75e minuut schreeuwt heel Gorecht om een strafschop, maar de enige die hiervan niets wil weten en dus niet fluit hiervoor is de scheidsrechter. De spanning giert over de Coendersborg. Zal Gorecht het flikken en de 3 punten meenemen naar Haren. Er zijn nog een paar minuten te spelen als ON er weer snel over links uit komt en uiteindelijk wordt de snelle Ruendel Martina gestopt met een overtreding door Rick Bruns van Gorecht. De bal gaat nu wel op de stip en Tyson dos Santos laat keeper Bouwkamp kansloos. Hierna volgen er allerlei zaken die niet op het veld thuishoren, maar iedereen komt ongestraft hier mee weg, omdat de scheidsrechter blijkbaar niets heeft waar genomen. Even lijkt ON er nog met de volle winst van door te gaan, maar gelukkig voor Gorecht gaat dat niet door.

Omdat onderin de overige concurrenten van Gorecht, behalve Dokkum, wel de punten binnen haalden word het de komende weken nog spannender om te ontsnappen. Ook Oranje Nassau zag koploper HZVV verder uitlopen en Winsum dichterbij komen voor de 2e plaats.

Volgende week speelt Gorecht uit bij het onderaan staande Be Quick Dokkum en zal weer alle zeilen bij moet zetten om met de punten huiswaarts te gaan. Oranje Nassau en Winsum strijden dan om de 2e plaats in Groningen. Het worden spannende weken, zowel onderin als bovenin de ranglijst.

Met een sportieve groet,

Henk Vrieling