Net als de vorige week start de wedstrijd onder winderige omstandigheden en speelt de wind weer een grote rol voor beide ploegen. Omdat het hoofdveld  afgekeurd was door de overvloedige regenval, werd er afgetrapt op kunstgras. Gorecht wilde er vandaag alles aan doen, om niet nog verder onderuit te zakken in de stand.

Verslag: Henk Vrieling
Foto's: Henk Vrieling en Pieter Steenbergen

De wedstrijd begon hoopvol en rond de 12e minuut nam Gorecht de leiding. De in eerste instantie ingeschoten bal werd door de Drachtster keeper Emile Peters gestopt, maar de rebound werd door Joep Rooijers alsnog tegen de touwen gejaagd. Het publiek veerde op en ging er eens recht voor staan. Zou het vandaag toch gaan lukken?

Gorecht was gevaarlijk met de lange ballen naar voren, die door de wind nog extra snelheid meekregen. Doordat Drachtster Boys slordig was in de opbouw en een veel te laag tempo speelde, kreeg Gorecht toch wat kansen. In de 32e minuut een snelle aanval afgerond met een gevaarlijk schot, dat net over het  Drachtster doel gaat. Maar heel langzamerhand komen de mannen uit Drachten beter in de wedstrijd. In de 33e minuut komt  uit een snelle uitval over rechts de verrassende 1-1 door Thom Zwart achter doelmanWillem Bouwkamp in het net te liggen. Luuk Jans krijgt voor rust nog een dot van een kans om Gorecht weer op voorsprong te zetten, maar via een been gaat de bal niet in het doel, maar er net naast. In de laatste minuten voor de rust loopt Gorecht nog tegen 2 gele kaarten op wegens overtredingen op de tegenstander.

Na de thee, heeft wederom Luuk Jans opnieuw de kans op de 2-1 op zijn schoen, maar helaas gaat de bal er opnieuw niet in. Nogmaals loopt een Gorecht speler tegen een gele kaart aan  wegens praten en kritiek op de scheidsrechter. De wedstrijd is niet van hoog niveau en de ballen vliegen over het veld , gedragen door de turbulentie in de lucht. Drachtster Boys laat af en toe zien waartoe ze in  staat zijn  via hun technisch vaardige en snelle vleugelspitsen.

Het is dan ook Drachtster Boys die via topscoorder Rob Schokker de 1-2 maakt. De onrust in het veld neemt toe en scheidsrechter Meine de Boer heeft het zwaar om alles in goede banen te leiden. Het zullen de opspelende emoties zijn die hiervoor zorgen. Gorecht gooit in de eindfase alle remmen los en probeert nog een punt te redden. Met kunst en vliegwerk blijven de mannen uit Drachten overeind en nemen de 3 punten mee in de tas. Gorecht achterlatend met toch wel een kater.

De komende weken zullen er toch punten gehaald moeten worden, anders gaat het er somber uit zien voor de selectie van Robbie Wentink. Zaterdag a.s. eerst de lastige uitwedstrijd tegen Orange Nassau en de week erop de reis naar Dokkum. Maar goed ook hier geld hoop doet leven! De moed opgeven is GEEN optie!

Met een sportieve groet,

Henk Vrieling