Na de vele koude zaterdagen van de afgelopen weken, nu eens een wedstrijd met heerlijke weersomstandigheden. Onder ideale omstandigheden floot scheidsrechter Bart Pleiter voor het beginsignaal van de wedstrijd Gorecht- HZVV.

Text: Henk Vrieling
Foto's: Henk Vrieling en Pieter Steenbergen

Voor Gorecht was het zaak om zich niet weer zo gemakkelijk te af laten slachten als in de uitwedstrijd in Hoogeveen. Gorecht leunde in de beginfase achterover en HZVV zette gelijk druk op de Gorecht verdediging. Reeds in de 4e minuut liep Hein van Marrum tegen de eerste gele kaart voor Gorecht aan. Het was wel het sein dat Gorecht zich niet zo gemakkelijk zou overgeven. De aanvallen van HZVV bleven aanhouden. Maar tot echt grote kansen kwamen de voorwaartsen van HZVV niet. In de 10e minuut gaat weliswaar een mooie kopbal net over de kruising van het doel van keeper Willem Bouwkamp. Rond de 15e minuut komt HZVV heel goed weg, als de ver voor zijn doel staande keeper Hidde Streutker verrast wordt door een prachtig afstandsschot van Sven Hazewinkel die uiteen spat op de lat. Helaas wordt de rebound voor open doel hard overgeschoten door Bart Steenbergen. Met iets meer rust had hij de de verrassende 1-0 op het scorebord kunnen zetten. De mannen van trainer Gert van Duimen blijven Gorecht onderdruk zetten, maar de vele corners die volgen leveren geen doelpunt op. De rust breekt dan ook aan met de bekende 0-0 van Frits van Turenhout.

Direct na het beginsignaal van de 2e helft is de eerste kans voor HZVV. Keeper Bouwkamp tikt de bal echter uit de linkerbenedenhoek en zo blijft de stand gelijk. Trainer Robbie Wentink van Gorecht wisselt in de 51 minuut aanvaller Steenbergen in voor Steef Borgman. Nog geen minuut later maakt HZVV de 0-1 door Romano Djababoe. Het kon ook niet uitblijven na zoveel druk op de Gorecht ketel. Gorecht loopt nog tegen een 2e gele kaart aan en probeert het spel wat te verleggen. Maar de snelle aanvallers van HZVV blijven gevaar stichten en krijgen steeds meer grip op de wedstrijd. Gorecht moet nu wel wat meer naar voren spelen, om nog aansprak te maken op een treffer. Bij Gorecht komt in de 54e minuut Stijn Wijmenga in het veld voor Rick Bruns. Ondertussen verhoogd HZVV het tempo wat en druk Gorecht verder achteruit. Ook de derde wissel voor Gorecht vind plaats. Ruben Ter Haar verlaat het veld en in zijn plaats komt Wout van der Velde in de ploeg. En ook nu gebruikt HZVV dit moment om gelijk na deze wissel te scoren en laat Gorecht verbijsterd achter met een 0-2 op het bord. Het lijkt weer op een grote nederlaag uit te lopen wanneer uit een snelle tegenstoot HZVV de 0-3 lijkt te scoren. Maar de leidsman keurt deze treffer af om een vermeende handsbal van de aanvaller van HZVV. De ingevallen Wout van der Velde sticht met zijn snelheid gevaar voor het doel van doelman Streutker van HZVV, maar schiet net naast.De jonge Van der Velde is gelukkig weer terug na een lange afwezigheid in verband met een slepende blessure. Even later volgt nog een snelle tegenaanval via dezelfde van der Velde maar ook deze actie levert geen rendement op. Het slot akkoord is voor HZVV, dat via de snelle Romano Djababoe de 0-3 binnenschiet.

Eindconclusie : HZVV wint verdiend en Gorecht heeft gestreden voor wat het waard was. Geen schande om van deze koploper te verliezen. De komende weken zullen de punten tegen de mede concurrenten onderin gepakt moeten worden, om niet nog verder achterop te geraken in de strijd onderin. Eerst volgen nog twee weken competitieloos voetbal voor Gorecht 1 in verband met het inhaalprogramma en bekerwedstrijden.