Gorecht trad vandaag aan tegen VVG met een heel jong team en heel veel wind om de oren. Het werd geen mooie wedstrijd door de erg vervelende wind en de spanning die op dit duel zat.

Verslag en foto's Henk Vrieling

Bij winst zou Gorecht over VVG heen gaan en bij verlies zouden de Stadjers uitlopen op Gorecht. Vanuit dit principe begon de wedstrijd, onder leiding van scheidsrechter Gerbert Stegeman en zijn twee assistenten.

Beide elftallen probeerden er een wedstrijd van te maken, maar de wind speelde wel een grote rol vandaag. De ballen vlogen af en toe, gedragen door de wind ver over de achter- en of zijlijn. Een wedstrijd waarin in de aanvangsfase weinig gebeurde. Gorecht moest het hebben van hard werken en VVG probeerde via combinatie voetbal Gorecht onder druk te zetten. Heel plotseling viel rond de 20e minuut uit een afgeslagen voor VVG de 1-0 door een snoeihard schot van Wesley Walstra op het doel van Gorecht. Hierbij had keeper Willem Bouwkamp van Gorecht het nakijken.

De hele eerste helft golfde het spel verder heen en weer, maar zonder echt uitgespeelde kansen voor beide ploegen. Zo brak de rust dus aan met een 1-0 vorsprong voor de mannen van trainer Jouke Faber.

Na de thee, beseften de zwart-witten dat er nog een schepje bovenop moest, gezien de ongunstige tussenstanden bij de overige ploegen in de onderste regionen. Gorecht drong VVG terug op eigen helft, maar via gevaarlijke uitvallen bleef het erg spannend. Gaat de 2-0 vallen of komt Gorecht langszij. Veel echt uitgespeelde kansen waren er niet, maar toch kwam Gorecht via diverse corners gevaarlijk voor het doel van keeper Feike Spoor. Heel even leek het erop dat de 1-1 een kwestie van tijd was, maar doelman Spoor wist met enkele reddingen het doel schoon te houden. Ondanks dat beide keepers niet extreem veel te doen hadden, was het toch keeper Willem Bouwkamp van Gorecht die in één op één situatie de ingeschoten bal wist de pareren en zodoende de 2-0 wist te voorkomen. Hier ontsnapte Gorecht dus aan de genadeklap. Na wat wissels aan beide kanten probeerde Gorecht toch met een alles of niets offensief een punt over de streep te trekken. Maar de kansen  die er kwamen waren niet besteed aan de Gorecht voorwaartsen. Het leek dus op een 1-0 overwinning uit  te lopen voor thuisploeg VVG.

In de slotminuten werd er echter, na een overtreding binnen de zestien meter van VVG, een strafschop toegekend aan Gorecht. Aanvoerder Thijs Hekman wist met dit buitenkansje wel raad en maakte geen fout. Zodoende pakte Gorecht een toch wel verdiend punt in deze wedstrijd. Wellicht zal de thuisploeg daar anders over denken. Helaas de uitslag is bindend.

Zaterdag a.s speelt Gorecht thuis tegen koploper HZVV uit Hoogeveen. Zal Gorecht met veel passie en hard werken de mannen uit Hoogeveen het lastig kunnen maken? We zullen het live kunnen zien op sportpark de Koepel in Haren.