HAREN – Naar de ranglijst van de zaterdag eerste klasse E kijkend was er vooraf aan deze derby een duidelijk voordeel voor de stadjers te zien. ON staat bij de eerste drie en Gorecht staat wat aan de onderkant. Oranje Nassau bleek in het onderling treffen duidelijk de betere. De twaalf punten onderling verschil werden er vijftien.

Door de verslaggever van Tweenul (op de site Tweenul)

Foto's Henk Vrieling

Verjongde thuisploeg

Van plaats zes tot en met de laatste plek in deze klasse staat het allemaal nog erg dicht bij elkaar. Zaak voor iedere ploeg om de punten te halen. En dat deed de sterk verjongde thuisploeg van trainer Robbie Wentink tegen de stadjers dus duidelijk niet. Konden ze het in de eerste helft nog een beetje bijbenen, in de tweede helft kwamen de ballen vaak niet meer aan, leden ze teveel balverlies en was er sprake van een hoop doeltreffendheid aan ON-kant.

Afgemeten voorzet

Al vrij vlot in de wedstrijd kwam de bezoekende ploeg van trainer Erwin Heerlijn op voorsprong. Nadat eerst nog Dennis Molema voorlangs schoot tekende zijn medespeler en verdediger Ruud Grol uit een afgemeten voorzet van Tyson dos Santos met een kopbal voor de 0-1. De Groningers hadden het betere van het spel, het leek allemaal net even wat meer verzorgd. Toch kwam de ploeg van Wentink op gelijke hoogte en geheel onverdiend was dit ook niet. Na goed voorbereidend werk van Ruben ter Haar was het met een laag schot in de verre hoek de sterk spelende Sven Hazewinkel die doelman Erwin Heidekamp het nazien gaf, 1-1. Nog voor rust wist Oranje Nassau opnieuw de voorsprong te pakken. De rechtsback van Gorecht Kevin Brander moest voor behandeling over de achterlijn en de hoekschop van Dos Santos werd fraai met het hoofd afgerond door Dennis Molema.

Voetballes

Nog geen tien minuten na rust leek de wedstrijd gespeeld en waren de stadjers door twee doelpunten al uitgelopen naar 1-4. Eerst was het de handige Ruendel Martina die alleen voor doelman Willem Bouwkamp binnentikte, waarna nog geen twee minuten later Dos Santos zijn eerste goal van de middag maakte. De thuisploeg kreeg nog een aansluittreffer. Uit een hoekschop kopte Thijs Hekman de bal door op Hein van Marrum die van dichtbij de 2-4 maakte. Martina maakte hierna zijn tweede van de middag, Molema was de aangever. Gorecht spits Van Marrum kreeg van scheidsrechter Albert Jan Benjamins nog geel wegens mekkeren. Hierna volgde nog een sterk staaltje voetballes van opnieuw Martina. Op haast kinderlijke wijze legde hij de verdediging van Gorecht in de luren en tekende voor zowel de 2-6 als voor de 2-7. De gedreven Hazewinkel zorgde nog voor de slotsom van de middag, 3-7.