En Willem die is niet bang, hoi! Uiteindelijk werd het door de meegereisde supporters na ieder balcontact van Gorecht-goalie Willem Bouwkamp gezongen die misschien wel de wedstrijd van zijn leven keepte.

Door Jens Vos
Foto’s: Henk Vrieling

In de beginfase van de wedstrijd kwam de dreiging van Noordscheschut en loerde Gorecht op een uitbraak. Er werden door de gastheren diverse pogingen gedaan maar daarbij werd het doel niet gevonden. Ook van dichtbij niet toen Bouwkamp een schot van een meter wist te keren en ook 1 op 1 was hij niet te verslaan. Hierna kwamen de Harenaars voor het eerst zelf aan aanvallen toe en die liet zien hoe effectief je kan zijn. In de 26e minuut was het Sven Hazewinkel die van een meter of 20 keurig de hoek van het net wist te vinden, 0-1.

Tweede helft
In het 2e bedrijf ging Bouwkamp vrolijk door met reddingen brengen op diverse goede pogingen van de Schuttters en anders was het wel de defensie die ingreep. Gorecht ging uiterst effectief met de kansen om en maakte in de 64e minuut 0-2. Het was Sven Hazewinkel die van een meter of veertig de keeper te ver voor zijn doel zag staan en maakte het op fraaie wijze af om de bal vanaf daar in het doel te leggen. Later bij een vrije trap van de Schutters was Bouwkamp een keer kansloos maar werd gered door de binnenkant van de paal. toen de blessuretijd begon te lopen werd het toch 1-2, het was Jos kroezen die de aansluitingstreffer maakte. Noordscheschut ging er nu vol voor maar in 95e minuut werd aan alle illusies een eind gemaakt. Gorecht wist van de ruimte te profiteren en Bart Steenbergen maakte de 1-3 die door spelers en supporters samen werd gevierd. Zo eindigde deze wedstrijd in een 1-3 overwinning voor Gorecht. Wel een smet op deze wedstrijd is dat Gorechter Jos Beek na de wedstrijd met een schouder uit de kom naar het ziekenhuis moest. Gorecht gaat met 12 punten als 10e de winterstop in en Noordscheschut met 2 punten meer als 9e.