Het door geblesseerde en afwezige spelers geplaagde Gorecht speelde afgelopen zaterdag uit bij PKC. De middag begon voortvarend voor de Harenaars maar de wedstrijd zou zuur aflopen voor Gorecht.

Door Jens Vos

Foto’s: Henk Vrieling

Na 14 minuten kreeg Gorecht een grote kans Sven Hazewinkel gaf laag op Hein van Marrum maar de keeper zat ertussen om een goal te voorkomen. Een minuut later was het wel raak, Nick Janzen bediende van Marrum die de verdediging tot en eigen doelpunt dwong, 0-1. In de 22e minuut kwam Gorecht dichtbij een tweede treffer toen van Marrum de voorzet van Rick Bruns op de lat kopte. Tien minuten later kwam PKC toch wel tegen de verhouding in op voorsprong door een goal van Martijn van Roeden, 1-1.

Tweede helft

In de tweede helft stortte Gorecht als een kaartenhuis ineen. Nadat vlak na rust PKC de paal trof was het niet veel later 2-1 door een goal van wederom van Roeden. In de 50e minuut kwam er een verdwaalde voorzet van Hazewinkel namens Gorecht op de lat maar veel verder zou Gorecht niet meer komen in deze wedstrijd. Twee minuten later werd het 3-1  door Bryan Inge, nadat niet goed werd ingegrepen door de Harenaars. In de 55e minuut werd de paal geraakt maar een minuut later werd het via Koen Hateboer alsnog 4-1 nadat hij de bal zo in de voeten kreeg gespeeld van de tegenstander. Inge en Hateboer zouden allebei nog een keer het net raken waardoor een 6-1 op het scorebord terecht kwam. Gorecht moet nu volgende week van de laatste plek af zien te komen thuis tegen directe concurrent Olde Veste en PKC  staat 5e en speelt volgende week thuis tegen Zeerobben.