Na de 6-1 afdroogpartij in Bedum vorige week speelde Gorecht afgelopen zaterdag voor de competitie tegen Zeerobben.

Door Jens Vos

Foto’s: Pieter Steenbergen

Het eerste gevaar in deze wedstrijd kwam van Zeerobben waar een inzet van dichtbij werd gered door goalie Willem Bouwkamp. Na een kwartier spelen was het de beurt aan Gorecht en werd de inzet van Bart Steenbergen tot corner verwerkt door de keeper. Een paar minuten later kreeg Gorecht een dot van een kans, Sven Hazewinkel gaf een goede voorzet op de volledig vrijstaande Hein van Marrum die vervolgens met alle tijd en ruimte in een keer wild over schoot. Na een halfuur kwam dan wel de 1-0 op het scorebord na een mooie aanval met goede combinaties was het Jos Beek die schitterend afrondde. De Harlingers kwamen vrij snel bijna gelijk toen een inzet van hen door Thijs Hekman van de lijn werd gehaald. Vlak voor rust zette de gasten nog een keer aan maar dit keer ging het schot naast.

Tweede helft

Na een uur kwam Zeerobben op gelijke hoogte, invaller Higor da Silva legde laag bij de 2e paal en Dylan Drent maakte de 1-1. Zeven minuten voor tijd kwamen de gasten op voorsprong door een goal van da Silva. In het slotoffensief kwam Gorecht niet verder dan een schot naast van Jos Beek en zo eindigde de wedstrijd in 1-2. Gorecht staat nu met 8 punten voorlaatste en Zeerobben staat met 11 punten op de 9e plek. Zeerobben speelt woensdag voor de beker uit bij SWZ VV en Gorecht speelt dinsdag de bekerwedstrijd uit bij Helpman (zaterdag). Voor de competitie speelt Zeerobben zaterdag thuis tegen Winsum en Gorecht gaat op bezoek bij PKC.

Gorecht Zeerobben 1 Gorecht Zeerobben 2
Gorecht Zeerobben 3 Gorecht Zeerobben 4