Na vorige week een 5-2 nederlaag te geleden hebben bij Drachtster Boys konden de Harenaars zichzelf revancheren thuis tegen Be Quick Dokkum. Het werd een pot met veel goals en die revanche kwam er.

Door Jens Vos

Foto’s: Henk vrieling

Na 10 minuten was het al raak voor de thuisploeg. Het was Sven Hazewinkel die de voorin bleven hangen Thijs Hekman bediende en die kopte keurig de 1-0 binnen. Het was de eerste helft vooral wat Gorecht wat de klok sloeg en Dokkum kwam er heel af en toe uit maar op een vrije trap naast na werden de gasten niet erg gevaarlijk. Luuk Jans had namens Gorecht een kans toen hij na een klein half uur naast schoot. Vijf minuten voor rust was het Nick Janzen die een lage voorzet gaf en Jos Beek alleen maar binnen hoefde te tikken, 2-0. Vlak voor het eindsignaal werd het nog mooier voor de thuisploeg toen de bal bleef hangen voor het doel van Dokkum en uiteindelijk haalde Erik Setz de trekker over en maakte met zijn schot de 3-0. In de rust greep Dokkum-trainer Henk Konings in door een dubbele wissel door te voeren.

In de tweede helft was er dan ook een ander Be Quick Dokkum te zien maar de Friezen konden onder andere door goede reddingen van goalie Willem Bouwkamp niet tot scoren komen. Gorecht was in de 2e helft slordig en had niet meer de controle van de 1e helft. Wel hadden de Harenaars af en toe nog kansen. In de laatste minuut werd het thuispubliek nog wel getrakteerd op een toegift. Invaller Wout van der Velde werd weggestuurd en maakte keurig de 4-0. Zo werd de eindstand bepaald op 4-0. Gorecht staat nu met 8 punten op een 9e plaats en Be Quick Dokkum staat met 10 punten 6e. De Friezen spelen komende zaterdag voor de beker thuis tegen Akkrum. Gorecht speelt komende donderdagavond voor de Beker thuis tegen Noordwolde.

Pupil van de week

Mededelingen

Alle mededelingen

Webshop

webshop