Afgelopen zaterdag speelde Gorecht 1 de uitwedstrijd bij Drachtster Boys 1 waar Gorecht in de spits een oude bekende tegenkwam: Robin Zuidema, die de afgelopen drie seizoenen voor Gorecht speelde.

Door: Jens Vos
Foto’s: Henk Vrieling

In de 9e minuut kwam Gorecht op 0-1 door een goal van Sven Hazewinkel die de bal van 25 meter over de keeper heen legde. Nadat Drachtster Boys nog eerder de lat raakte was het in de 24e wel raak. Uit een vrije trap bleef de bal voor het doel hangen en uiteindelijk haalde Dennis Hoekstra de trekker over. Na een halfuur moest Gorecht-goalie Willem Bouwkamp nog reddend optreden en zo werd de ruststand 1-1.
Tweede helft
Na 7 minuten in de 2e helft kreeg Drachtster Boys een penalty toegewezen. Bouwkamp was te laat waardoor Robin Zuidema onderuit ging. Rob Schokker voltrok het vonnis en maakte geen fout, 2-1. Niet veel later probeerde Said Hassan de 3-1 te maken maar zijn schot uit een afvallende bal ging naast. Na een uur kregen de Friezen weer een goede kans maar door dat de poging van richting werd veranderd ging deze kans naast. Uit de corner die hieruit volgde trad Nick Janzen reddend op door de bal van de lijn te koppen. In de 64e minuut was daar dan wel de verwachte 3-1 nadat Zuidema een goede lage voorzet op Schokker gaf en die de 3-1 kon maken. Even later was Gorecht heel dichtbij een aansluitingstreffer toen Wout van der Velde een lage voorzet gaf maar Bart Steenbergen kwam net tekort om binnen te sliden. Tien minuten voor tijd werd het duel dan definitief in het slot gegooid toen Sicco Brouwer de 4-1 maakte. Vijf minuten voor tijd kreeg Van der Velde namens Gorecht nog een kans maar dit werd een corner. Vlak voor tijd kreeg Gorecht nog een penalty door een overtreding en Thijs Hekman maakte de 4-2. In de blessuretijd werd er een overtreding op Zuidema gemaakt en zo kwam er voor de 3e keer een strafschop voor in de wedstrijd. Zuidema voltrok zelf het vonnis en scoorde, waardoor de eindstand bepaald werd op 5-2. Gorecht staat nu met 5 punten op een 12e plaats. Drachtster Boys staat 2e met 15 punten. Gorecht ontvangt komende zaterdag Be Quick Dokkum. Drachtster Boys reist af naar Hoogeveen voor de topper bij HZVV.