Na de spectaculaire 4-5 winst bij Broekster Boys moest Gorecht deze week aantreden tegen het VV Winsum van oud Gorecht-trainer Bert Vos.

Door: Jens Vos
Foto’s: Henk Haverkamp

Na 6 minuten kreeg Winsum de eerste grote kans. Het was Kay Bootsma die een goede voorzet gaf bij de 2e paal op Marcel Pannekoek maar die kon er net niet bij. In de 10e minuut benutte Winsum wel de 2e kans en zette Marcel Pannekoek de 0-1 op het scorebord. Na een klein halfuur was het Thijs Hekman die uit een vrije trap over kopte. Even later was het Hein van Marrum die zijn poging namens Gorecht naast zag gaan. In de 35e minuut wist Gorecht dan wel de gelijkmaker te maken via een prachtige goal van Jos Beek. Beek wist van een aardige afstand met een laag boogje vanuit de stuit de bal keurig in de verre hoek te ploffen.
In de 2e helft had Winsum niks meer te vertellen en had Gorecht de controle over de wedstrijd. In de 50e minuut was het een vrije trap die uiteindelijk op de knie van Winsum-keeper Germen Bouwman belandde. Vijf minuten later vuurde Gorechter Sven Hazewinkel een streep op het doel af maar die ging net naast. In de 58e minuut werd Mark Haverkamp gevloerd door de Bouwman en de arbiter wees naar de stip. Hekman voltrok het vonnis maar stuitte op de goalie en kwam Winsum alweer heel goed weg. Tien minuten later had Haverkamp een enorme kans om Gorecht eindelijk op voorsprong te zetten maar hij schoot wild over. Twee minuten later was Winsum voor het eerst weer gevaarlijk maar het schot werd door keeper Willem Bouwkamp gestopt en de rebound verdween over het doel. In de 76e minuut werd Harmen Meijering met een rode kaart het veld uitgestuurd. Na de rode kaart kwam Winsum mede door de overtalsituatie in de 81e minuut uit het niets op 1-2 door Maikel Hoormann. Nu moest Gorecht ruimte weggeven en werd het in de 86e minuut op 1-3 weer door Hoormann. Zo eindigde het in een verrassende 1-3 waar naar de verhouding op het veld eerder de uitslag andersom werd verwacht en Winsum de 3 punten toch wel gestolen had.

Bart Winsum Mark Winsum
Nick Winsum Remmert Winsum

Mededelingen

Alle mededelingen

Webshop

webshop