Gorecht moest vandaag afreizen naar Damwoude voor de wedstrijd tegen Broekster Boys.

Door: Henk Vrieling

Een voor Gorecht onbekende tegenstander met een wel bekende trainer, namelijk Patrick Zwart, de oud trainer van ON. Beide ploegen en supportersschare hadden vorige week zaterdag niet zo'n prettige middag. Ze liepen allebeide tegen een behoorlijke nederlaag op. Gorecht verloor uit bij HZVV met 6-1 en Broekster Boys kreeg op de broek met 0-7 van Drachtster Boys. Uw verslaggever van vandaag voorspelde gekscherend voor vandaag een 7--7 gelijkspel. Achteraf bleek dat hij niet zover mis zat.....

Nadat scheidsrechter van dienst, dhr. J. Vredevoogd voor het beginsignaal had gefloten, trok de thuisploeg gelijk ten strijde om de bittere nasmaak van de dikke nederlaag van vorige week weg te spoelen. Al in de 1e minuut lukte dat al redelijk en stond de 1-0 al op het scorebord. Het was tevens NIET de laatste keer dat de man of vrouw van het scorebord in actie moest komen deze middag. Na 3 minuten hingen de bordjes alweer in evenwicht en stond er al een 1-1 op het bord. De supporters van beide ploegen gingen er eens recht voor zitten. Rond de 28e minuut kwam de thuisploeg wederom op voorsprong door niet adequaat reageren van de Gorecht achterhoede. Broekster Boys legde meer strijd op de mat en troefde Gorecht af met inzet en passie. Zij kregen zelfs de meeste kansen om de voorsprong uit te breiden, maar de spitsen hadden het vizier nog niet op scherp afgesteld. Na de thee een zelfde speelbeeld en het wachten was op nog een treffer van de ploeg van trainer Patrick Zwart. Het duurde nog tot de 60e minuut dat de wedstrijd definitief op slot leek te gaan en Broekster Boys 3-1 liet aantekenen op het scorebord. De supporters van Gorecht begonnen al langzaam aan te morren en die van Broekster Boys keken hun ogen uit na de pak slaag van vorige week. Ook na de rust ontsnapte Gorecht diverse keren aan nog meer tegengoals. Gelukkig had de spits van Broekster Boys geen goede dag, anders was hij man van de wedstrijd geworden.

Trainer Robbie Wentink van Gorecht wisselde na de 3-1, 2 spelers in het elftal van Gorecht en trachtte te redden wat er te redden viel. Met het opvoeren van de druk en steeds meer vooruit te spelen, zetten de zwart-witten de thuisploeg onder druk. Het duurde nog wel even, maar er kwam weer wat lijn in het elftal en beetje bij beetje kreeg Gorecht een licht veldoverwicht. De counters van Broekster Boys bleven echter levens gevaarlijk. In de 81e minuut viel dan toch nog de 3-2 en Gorecht rook meer. Niet veel later rond de 85e minuut was de stand wederom in evenwicht en hingen de bordjes op het scorebord op 3-3. Niet lang genoot Gorecht van deze stand, want ook de thuisploeg voelde dat er toch vandaag tegen dit, niet goed spelend Gorecht, meer in zat. Nog geen minuut na de 3-3 ,was er weer werk aan de winkel voor de mensen van het scorebord en stond Broekster Boys weer op een voorsprong van 4-3. Normaal einde oefening zou je zeggen, maar deze voetbalmiddag was onvoorspelbaar. Het was vreemd te zien hoe Gorecht nogmaals aanzette en met een alles of niets poging tenminste nog 1 punt uit het vuur trachte te slepen. In de 90e minuut maakte Gorecht dan ook alsnog de 4-4. De onpartijdige grensrechter vlagde echter voor buitenspel. Even leek de Gorecht goal afgekeurd te worden, maar scheidsrechter Vredevoogd wees gedecideerd naar de middenstip omdat volgens zijn eigen waarneming, het geen buitenspel was. Hoe vervelend ook voor de thuisploeg, maar het was inderdaad geen buitenspel. Aangeslagen door deze treffer werd het in de 94e minuut nog erger voor de thuisploeg, want Gorecht scoorde ook nog de 4-5.
Voor de thuisploeg een geweldige kater en voor Gorecht een gestolen overwinning. Want eerlijk is eerlijk, Broekster Boys had echt recht op meer.
Maar we weten allemaal: voetbal blijft soms een heel raar en oneerlijk spelletje.
Voor Gorecht scoorden: Remmert van Stempvoort 1 x, Mark Haverkamp 2x, Hein van Marrum 1 x en Rik v.d Hem 1 x. De doelpunten van Broekster Boys werden gemaakt door: Juryan Dantuma 2x en Rienk de Haas 2x.
Gele kaarten, in deze toch vooral sportieve wedstrijd, waren er voor Piet Wessel Dijkstra en Rienk de Haas van de thuisploeg en voor Gorecht voor Luuk Jans en Harmen Meijering.
Volgende krijgt Gorecht Winsum op bezoek. Wie weet wat er dan weer allemaal op de groene mat staat te gebeuren. Vanaf 15.00 uur kunt u hier live getuige van zijn op sportpark De Koepel in Haren.

PS i.v.m. afwezigheid van vaste verslaggever Jens Vos dit keer geen verslag van hem. Foto's zoals altijd van ondergetekende.