Na de 0-3 bekerwinst uit bij Noordster moest Gorecht afgelopen zaterdag weer een bekerwedstrijd spelen. Dit keer werd gebekerd tegen NEC Delfzijl.

Door Jens Vos

Na 5 minuten liet Nec Delfzijl zien hoe effectief je kan zijn in het voetbal. Na een goede aanval was het uiteindelijk Thijs Sonneveld die de  0-1 op het scorebord zette. Gorecht liet het er niet bij zitten en dacht dat kunnen wij ook. Twee minuten later maakte Bart Steenbergen ook weer na een goede aanval ook de eerste kans van de Harenaars af, 1-1.

Nog geen minuut later werd Gorechter Remmert van Stempvoort 1 op 1 met de keeper gezet en had de 1-1 op zijn schoen maar hij schoot net over. Na een klein  kwartiertje gespeeld te hebben was het doelpuntenmaker Steenbergen die een schot loste maar de keeper Robbin Kuipers wist dit te voorkomen. Na een halfuurtje deed Edwin Hodzic die namens NEC een poging deed maar keeper Niels Koning redde goed.

Tweede Helft

Vlak na rust was het Dion Zimmerman die de bezoekers bijna op voorsprong zette maar schoot net naast. In de 77e minuut kwam Gorecht dan langszij toen Invaller Sven Hazewinkel die Steenbergen bediende en zo zijn 2e kon maken, 2-1. Vijf minuten later werd het duel definitief in het slot gegooid. Steenbergen ging op de keeper af en legde vlak voor de neus van goalie de bal af op invaller Nick Janzen die de bal zowat over de lijn wandelde.

Janzen was een minuutje later weer dichtbij succes toen hij 1 op 1 een prachtig boogballetje in huis had, maar de redding van Robbin Kuipers was misschien wel net zo mooi. Het laatste wapenfeit van de wedstrijd kwam van Hazewinkel die een poging deed maar Kuipers wist te keren. Volgende week speelt Gorecht een oefenwedstrijd bij ASVB in Blijham. NEC Delfzijl reist af naar Noordster voor hun laatste bekerwedstrijd.