Afgelopen dinsdag speelde Gorecht een oefenwedstrijd op het eigen sportpark. De tegenstander was SC Stadspark (zondag).

Door Jens Vos

Na 7 minuten kreeg Jos Beek namens Gorecht de bal en schoot in de korte hoek waardoor de keeper moest redden en een corner weggaf. Het was 20 minuten later weer Beek die schoot, maar wist ook dit keer het net niet te vinden. Even later kwam het eerste gevaar van de bezoekers. Harmen Meijering verloor het sprintduel van een Stadsparker, die vervolgens met een roekeloos schot het doel volledig mistte. Na een kleine 40 minuten was het Twan Boersma die op aangeven van Jos Beek kon binnenwerken, 1-0. Vlak voor de rust probeerde Beek het nog, maar zijn schot ging net naast.

In de 2e helft was het Bart Steenbergen die er 2-0 van maakte. Hij wurmde zich door de verdediging en frommelde de bal de goal in. Later werd het zelfs nog 3-0 toen Sven Hazewinkel met een rush drie verdedigers voorbij ging en af werkte. De laatste kansen voor Gorecht waren voor Wout van de Velde en Bart Steenbergen. Van de Velde raakte de lat en Steenbergen schoot wat later na terugleggen op het doel maar schoot tegen het hoofd van de verdediger. In de slotminuten kreeg Stadspark dan nog hun eretreffer door een doelpunt wat verdacht veel op een mislukte voorzet leek. Zo eindigde de wedstrijd in 3-1. Zaterdag speelt Gorecht om 17:00 haar eerste bekerwedstrijd in Oude Pekela bij Noordster. Stadspark speelt op hetzelfde tijdstip een bekerwedstrijd bij VV Groningen.